New York Blueberry Cheesecake

2008-08-04 - 19:20:30

Kexbotten: Ugn: 175 grader

300 gdigestivekex
150 gsmör

Cheesecakesmet:

600 gphiladelphiaost
2,5 dlkesella, 10%
1 dlströsocker
1 dlmajsstärkelse
2 tskvaniljsocker
3 stekologiska ägg
1 dlvispgrädde
200 gvit kvalitetschoklad
1,5 dlfärska blåbär, (eller frysta)



Digestivekex


krossa kexen i en matberedare och häll i smält smör


Tryck ut kexblandningen i en form med löstagbara kanter, grädda i 10 minuter, låt svalna.


Vispa kesella och philadelphia krämigt, rör i vaniljsocker, socker och majsstärkelse.


Vispa i ett ägg i taget


häll i vispgrädden


Smält den vita chokladen över vattenbad och blanda ner i smeten


Häll smeten i formen och strö över blåbären, grädda i 40 minuter, stäng av ugnen och låt den stå kvar i eftervärmen i ca 30 minuter.


Voila ! Klart! Låt kakan svalna, ställ den gärna i kylen en stund också, blir lättare att skära upp då.



Denna har jag gjort många gånger och den är såååååååååå god! slurp!


Folk som kommenterat mitt inlägg

Postat av: Linda

Fi fasen vad snygga bilder och jädrars vad gott det ser ut:)kurr

2008-08-05 @ 06:03:14


Kommentera mitt inlägg här

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: