GRÄDDIG JORDGUBBSGLASS
2011-05-27 - 22:30:33Den här glassen är aldeles underbart god, helst just precis nu, under försommaren när våra svenska jordgubbar börjar säljas och är som godast! Har köpt belgiska ett tag nu, men idag sålde dom även svenska utanför min lilla ica så jag passade på att köpa ett par askar!
Det är ju fredag idag och till fredagsmyset måste man ju ha något gott att smaska på, så min glassmaskin har fått göra jobbet idag :) Och på fredagar är det enkla saker som gäller, mer än så orkar man inte stå och greja med. Så det fick som sagt bli världens enklaste (och godaste!) jordgubbsglass! Den här klarar verkligen vem som helst av att göra!
Jordgubbsglass:
3 dl färska jordgubbar
1 burk kondenserad mjölk
1 citron
3 dl vispgrädde
Rensa jordgubbarna och lägg dem i en mixer tillsammans med den kondenserade mjölken och saften från citronen. Mixa till en slät smet, ställ in i kylen en liten stund. Vispa grädden och blanda med jordgubbssmeten.
Häll smeten i glassmaskinen och frys sedan in den ett par timmar innan servering.
Har man ingen glassmaskin kan man ställa den i frysen direkt i en bunke utan lock i ca 2 timmar, ta sedan ut den och rör om ordentligt, frys sedan i ytterligare 3-4 timmar. Klart!
Rosa fluffig glass, en kladdkaksmuffins och några minimaränger sätter sig som bomull kring hjärtat en regnig fredagskväll som denna ♥
Love, Lina..
EL TACO
2011-05-26 - 08:00:00Tacos är verkligen fredagsmat här hemma. Tacos, tacopaj, tacogratäng osv :) Gott och enkelt! Älskar tacos!
Vi har faktiskt testat att göra egen tacokrydda ett tag nu och det är inte alls krångligt. Och man slipper glutamat, e-nummer, socker och annan skit som finns i tacoblandningen på påse, perfekt ju :) Kommer nog inte köpa tacokrydda på påse mer, lika enkelt att göra egen, och det smakar exakt likadant! (Lite godare tillockmed)
Detta behöver du:
1½ tsk salt
2 tsk chilipulver
2 tsk paprikapulver
1 tsk vitlökspulver
1 tsk lökpulver
1 tsk spiskummin
2 krm cayennepeppar
Blanda ihop allt, klart! 2 msk motsvarar en påse tacokrydda. Jag brukar dubbla receptet så räcker det lite längre!
Love, Lina..
CHAMPINJONSOPPA MED GORGONZOLA
2011-05-23 - 16:00:00Gjorde en så himla god och krämig soppa härom dagen, med champinjoner och gorgonzolaost. Mmmm.. Rekomenderas verkligen! Receptet hittade jag här! på en av mina favvobloggar :)
4 stora portioner:
ca 400 g färska champinjoner, skär i kvartar
1 stor gul lök, hackad
smör att steka i
1 1/2 msk mjöl
6 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 svampbuljongtärning
1/2-1 dl vitt vin
4 dl grädde
1 stor morot
100 g mild gorgonzola
250 g färsk broccoli
salt
1 paket knaperstekt bacon
Fräs champinjoner och lök i smör tills all vätska kokat bort. Häll över i en kastrull.
Blanda ut mjölet med en skvätt vatten och tillsätt i kastrullen. Tillsätt vatten, vin, buljongtärningar och grädde. Skiva moroten och lägg i. Låt småkoka tills morotsbitarna mjuknat. Medans soppan kokar dela broccolin i små buketter och stek i stekpannan.
Ta kastrullen av plattan och mixa slät med mixerstav. Tillsätt gorgonzolan och broccolin och rör i soppan tills osten smälter ner, smaka av med salt. Knaperstek baconet och strössla över soppan!
Love, Lina..
BBQ
2011-05-22 - 20:21:12Grillat kan nog vara det godaste på hela året! Det går att variera i det oändliga, men endå så är alltid grillat så sjukt gott, helst med massa goda kalla röror till. Mums!! Kolgrill ska det såklart vara, annars är det fusk ;) Nejdå, såklart inte! Men jag tycker mat som grillas på kolgrill får den där äkta goda grillsmaken på nåt vis.
Igår grillade vi här hemma i den sköna kvällssolen, här hemma är det mannen som sköter grillningen, jag sköter alla förberedelser, sallad, sås osv.. Tror det kan vara ett ganska vanligt fenomen med den uppdelningen :)
Igår grillade vi Kyckling, färsk sparris, majskolvar och supergoda små mögelostbitar som jag lindade in i bacon. Till det hade vi klyftisar, kall beasås och vattenmelon!
Köpte icas färdigmarinerade kyckligfiléer "bbq rostad vitlök", dom var jättegoda och saftiga. Kommer jag absolut köpa igen!
Sparris med olivolja och flingsalt, vattenmelon, majs och små mögelostknytten inlindade i bacon. Mamma gav mig tipset med mögelosten och det var såååååå gott! (om man gillar mögelost förstås)
Mmmm...
♥♥♥ Min aldeles egna grillmästare, världens bästa också! ♥♥♥
Love, Lina..
EARLY MORNINGS
2011-05-20 - 09:00:00♥ Fil
♥ Apelsin
♥ müsli
Love, Lina..
KVÄLLSFIKA
2011-05-19 - 21:12:09Hoho, var ett tag sen jag skrev här, som vanligt med andra ord ;) Kvällens matintag blev lite smått och gott, hembakat Gi-bröd med brieost, en knäckis med mögelost, ett kokt ägg och lite keso med jordgubbar och blåbär! Mmmmmm gott!!
Gi-brödet hittade jag här i denna fina bloggen, det var jätteenkelt att svänga ihop och tar bara 10 minuter i ugnen dessutom. Perfekt för mig som inte gillar att baka bröd, inte bullar heller.. Allting med deg är jobbigt, antingen blir den för kladdig eller för torr, och så ska den jäsa i en evighet.. Men detta var verkligen sjukt enkelt, nyttigt och gott! Gillas :)
Love, Lina..
- Allmänt
- Bilder
- Dessert/bakning/sötsaker
- Fest & Vänner
- Frukost/Mellis
- Glass
- Kläder och inköp
- Listor
- Lunch/Middag/Kvällsmat
- Länkar och annat kul
- Resor & Roadtrips
- Thailand -09
- Thailand -11
- Thailand -13
- Februari 2013
- Januari 2013
- December 2012
- Juni 2011
- Maj 2011
- April 2011
- Mars 2011
- Februari 2011
- Januari 2011
- December 2010
- Augusti 2010
- Juli 2010
- Juni 2010
- Maj 2010
- Mars 2010
- Februari 2010
- Januari 2010
- December 2009
- November 2009
- Oktober 2009
- September 2009
- Augusti 2009
- Juli 2009
- Juni 2009
- Maj 2009
- April 2009
- Mars 2009
- Februari 2009
- Januari 2009
- December 2008
- November 2008
- Oktober 2008
- September 2008
- Augusti 2008
- Juli 2008
- Juni 2008
- Maj 2008
- April 2008
- Mars 2008
- Februari 2008