söndag.

2009-12-27 - 22:11:29
Hej hopp,

sitter på vardagsrumsgolvet och tittar på "underbara älskade" och trycker i mig lite rostisar. älsklingen ligger i soffan här bredvid och har resfeber ;)
I eftermiddags kom vi hem från allt julfirande hos familjerna, har varit jättemysiga dagar, med mycket god mat och godis med nära och kära. Tur att jag har tagit ett par promenader med vovven annars hade jag nog rullat fram av all god mat jag ätit i dagarna! hihi :)
Har fått jättefina klappar av familjen, verkligen, är sååå glad för varenda en! Speciellt glad för alla jag har fått umgås med dessa dagarna ♥



Åkte förbi jobbet på hemvägen och fixade med lite blommor, post osv.. Nu är vi hemma och tävttmaskinen går på högvarv, för I MORGON åker vi till London och firar lite nyår och sådära, så det är bara att svira om och packa ny väska och bege sig i morgon igen :D Tur att vi åker på kvällen så att vi har tid till det sista i morgon på dagen. Fast jag har redan packat klart nästan allt, så jag kommer väl bara gå omkring och vänta på att vi ska åka nånång :) Åh, vad det ska bli roligt!

 
Mina fina paket, inslagna och klara :) Till småttingarna knöt jag fast lite godis på paketen!


GOTT NYTT ÅR!


Love, Lina..

GOD JUL

2009-12-24 - 10:42:21


God jul gott folk! :) Hoppas verkligen att alla får en bra julafton idag.
Själv ska jag till farmor och farfar och fika litegrann, sedan blir det kalkonmiddag och julklappsutdelning hos syster m familj. Och ikväll kommer min älskling hit, som jag längtar!



God jul nu alla, take care!



Love, Lina..

vad är det för dag?

2009-12-22 - 20:51:33
Ja, det kan man undra, när man är ledig vet man knappt vilken dag det är. Känns som helg hela tiden.
Idag har jag varit uppe med tuppen och varit på sjukhuset på morgonen.
Sen har jag och mamma rännt runt och gjort div ärenden på stan o sådära.

I eftermiddag har jag varvat ner med lite julbak och matlagning. Det blev att koka lite marmelad och göra Leilas rocky road och en kycklinglasagne som vi tryckt i oss förut. Nu har vi iallafall julgodis så vi klarar oss några jular framöver ;)

Lägger in några fina vinterbilder på pållen; (mobilbilder)



Go´ jul!


Love, Lina..

lördag.

2009-12-19 - 23:19:04
Hej! Dags för lite update känner jag, har nyss påbörjat några veckors ledighet vilket känns skönt :)
Idag har jag fixat och donat en hel del, gick till affären i morse för att inhalnda en massa ingredientser till julgodis, blev en massa choklad och annat gott! Men herre gud vad kallt vi har det här! -16 i morse och det värkte i hela ansiktet av kyla när jag gick till affären, haha. Men jag klagar inte, det är faktiskt helt underbart med en massa snö, solsken och minusgrader, julkänslan infinner sig lite bättre då :) Det var fullt av barn med pulkor och grejer ute idag, perfekt pulkaväder :)
Sedan var vi en snabbis på marieberg (oh my vad mycket folk!!), åkte hemåt, och råkade visst slumra till i soffan och vaknade när det var mörkt ute :D Som tur var va klockan bara 17 så jag hoppade i tofflorna och ställde mig för att göra lite julbak! Det blev:

Leilas chocolate crackles (snöiga kakor)


Nigellas fudge med pistagenötter


Choklad doppad lakritskola


(alla bilder är från google, tog tyvärr inga egna idag)

Lite ska jag ge bort och resten blir att smaska på i jul på västkusten, dock skall jag baka lite annat också, men det hanns inte med idag så det gör jag hos mamma i veckan. Då blir det Leilas Rocky road och Leilas Cornflakes crisps.
Jag har alltid en förmåga varje år att börja träna efter jul, nu förstår ja varför.. ;)

I morgon blir det stallet för att lämna julklapp och en sista ridtur i snön innan vi lämnar Örebro för ett tag. Först blir det skåne, sedan vidare mot varberg i veckan ♥

GOD JUL!



Love, Lina..

Måndag

2009-12-14 - 18:57:50
Tjoho! Sitter och surplar i mig lite nudlar, vilket var väldigt längesen. På gränsen till nostalgi då jag åt nudlar för jämnan förr på den gamla goda tiden ;) När jag äter nudlar tänker jag på min gamle vapendragare Jessica, hon åt (äter?) nudlar och ostmackor nästan jämt, haha :) Gott ju!


Dessa nudlarna ska det va, och inget annat!
Jag gillar den ljusgröna och den röda mest, och den lila går också bra ibland när man vill ha lite spicy :)
Mamma köpte ALLTID fel sort! Hon kom hem med den mörkgröna och den blåa/oranga/bruna jämt, hahahah! Jag tror hon frågade varje gång hon gick till affären vilken sort vi skulle ha. Endå blev det alltid fel! haha ;)

Jaja, nog om nudelsnacket, idag har jag faktiskt varit och klippt barret vilket kändes väldigt skönt! Älskar att sväva ut från frissan med uppfrächat hår :) Va lite skraj faktiskt för min bästaste frisör är mammaledig så idag provade jag på en ny, men det gick bra. (Det är ju faktiskt bara hår..)
Jag suger på att ta "egobilder" på mig själv, men jag gjorde det endå så att ni får se resultatet :) Det blev lite blandade slingor idag, och en bra bit på längden :)


hihi


Love, Lina..

Hoppar högt

2009-12-11 - 15:11:53
..och då menar jag verkligen h ö g t :)


Love, Lina..

Onsdag

2009-12-09 - 21:00:12
Det är en regnig onsdag i december och jag har nyss kommit hem från stallet. Alltså jag undrar verkligen när regnandet ska ta slut! Varenda stall har problem med hagarna, det är lera i precis heela hagen. *suck* Hästarna står som ljus hela dagarna ungefär för dom vill inte traska runt i lervällingen som råder just nu.
Hoppas verkligen det fryser på snart och kommer lite snöflingor såhär till jul. Då skulle jag bli glad :)


Jag har inte skrivit så mycket om min lilla London tripp som jag ska åka på så jag tänkte göra det nu!
Vi kommer åka över nyår och stanna i fyra nätter där. Ska bli väldigt spännande, jag har aldrig varit där och Chris har varit där en gång när han var mindre så det blir till att utforska staden :)
Jag planerar för fullt och googlar och har mig och har planerat dagarna till punkt och pricka, haha! Nej, men ungefär så ;)
Vi ska såklart besöka oxfoord street och allt som hör till där, även camden, soho och dom dära områderna. Notting hill också kanske? Det som hinns med helt enkelt.
Sen tänkte vi försöka gå till Madame tussauds och titta på alla vaxdockorna där, sen har vi bokat teater och vi kommer se The Lion King, kul!
På nyår ska vi äta middag på en thailändsk resturang vilket ska bli spännande! Sen försöker vi nog få se en skymt av alla fyrverkerier vid London eye, restaurangen ligger nära där så det blir nog alldeles utmärkt :)
Sen ska vi bara, som sagt, utforska staden och ta det lungt, käka middagar och fika, och dricka afternoon tea såklart och äta fish and chips och "roasted duck" i china town som tydligen ska vara jätte gott ;)
Vi kommer bo på ett hotell i Kensington-området nära hyde park som har fått bra recensioner så jag ser verkligen fram emot en liten minitripp med min älskling :)
Jag ser också fram emot julhelgen då jag får träffa mina nära och kära! Ska bli såå mysigt och gott med all julmat, mums!

  


Tack och hej det var nog allt från mig!


Love, Lina..

Söndag.

2009-12-06 - 19:34:07
Andra advent idag, och det har firats med lussebulle, pepparkaka, mjölk och två tända ljus för min och min pojkvänns del ;)
Annars har denna sköna söndagen bjudit på en lång ridtur i förmiddags, ett stycke soffläge med en michael jackson konsert på tv:n och en liten powernap där någonstans :)
Har nyss ätit lite mat också och ska kolla klart på en film nu.. men darling fick telefon, så jag passar på att uppdatera lite här.
Igår var jag på stan för julklappsshopping, och lite shopping till mig själv också, köpte bla en BH som jag inte är helt nöjd med, så står det på kvittot att det inte är något öppet köp :( tusan med! Men de står att man får byta om det är julklapp? Ska jag gå dit efter jul och säga att det var en julklapp då? Hon kommer säkert känna igen mig, jag provade typ 18 miljoner stycken och den enda som var jättebra fanns inte i min storlek! Typiskt! Men hon hade hjälpt mig så himla mycket så jag kunde inte med att inte köpa nåt så jag köpte en annan som var ganska bra, men ja, som sagt. Äh, den får väl ligga i garderoben och skräpa annars, helst inte för den kostade lite.

Slut på i-landsproblemen för ikväll, nu ska jag kolla film igen.

Ha en fin söndagskväll




Love, Lina..

Ny design ?

2009-12-04 - 21:40:36

Ja ni ser vad julig och fin den har blivit! Ni har ju säkert sett hur den har varit i ett års tid, (hemsk), jag har tjatat och tjatat om att få en ny, och så fixar äntligen min kära fästman detta på fem minuter!
Ja, man vet ju hur det brukar vara med skomakarens barn ;) Hihi, love u anyway darling.

Jag beklagade mig nämligen idag över att jag har en pojkvän som är typ världsbäst på sådanahär saker, endå så har jag världens tråkigste bloggdesign, och nu ikväll så såg jag detta jättefina! Jag gillar världskartan på julkulorna!
Han såg väl mina glansiga och besvikna hundvalpsögon och fick lite eld i baken ;)


bild google.se

Ha en riktigt skön fredagskväll!



Love, Lina..

Onsdag

2009-12-02 - 21:31:52
Veckorna går alldeles för fort! Snart helg igen, vilket är ju kanonbra iofs ;)

Har förresten kommit underfund (stavning?) med många julklappar nu, kommer köra på ett bok-tema i år, mer kan jag inte avslöja då många läser min blogg :) Vi får väl se vad tomten kommer med, hihi, howhow.

I morses var det -7 grader ute! ÄNTLIGEN lite frost och minusgrader! Hela världen var aldeles frostig och allt glittrade och himlen har varit klarblå hela dagen, nu fattas det bara lite snö på backen.


Nu är det julstädat och fint hemma hos mig, och idag har jag köpt blommor och pynt. ska visa lite bilder tänkte jag! (De små bilderna är klickbara)


Såhär började hela kalaset på köksbänken ;)

 
Första pyntet klart, med glaskross, mossa, hyacint och en torkad apelsin + nålar i :)

  
Nu tog jag två stora värmeljushållare på fot och satte lite växter i, blev jättesnyggt! Det är glaskross i botten, jord, en hjärtan-på-tråd och hyacint i den ena och en sukulent (?) i den andra + lite nålar och en stjärna :)
(kolla in min stencoola spegelbild på första bilden, hahah)

 
I min vita kruka i hallen slängde jag ut de torkade gamla växterna och satte en mellan-en och en mini-en, en mini-våreld och en mini-amaryllis. Gulligt :) Och lite mossa,och några små svampar, en röd stjärna och en apelsinskiva som dekoration :o)

 
I mitt lilla köksfönster satte jag en hyacint i en hyacintkruka (eller vad man ska kalla det?) med lite sten och pärlor i botten och guldband runtom, kolla in dom görsöta lussegubbarna jag fick av mamma som också står där :D Sen blev det över en mini-en som också står där, aldeles kruk-lös.. stackarn!

 
En av godisskålarna fick bli växtskål med glaskross, två hyacinter, lite hjärtan-på-tråd och någon svamp :)

 
Köpte en sån där pensionärsblomma också! Tycker dom är jättefina att ha på julen :)
(Mamma
de är den där blomman som jag aldrig kommer på vad den heter!?)

Jag åkte till blomsterlandet för dom har massor med roliga små saker att pynta med, sen så har dom sten och glaskross i lösvikt också :) Nu ska jag dricka upp min glögg som har kallnat och titta klart på Grand design på 9an, sen ska jag sooova.

Peace!


Love, Lina..