Happy Halloween!

2009-10-31 - 14:20:48

Still in varberg, igår var jag på sjukis sen åkte jag och mamma och handlade en massa mat och lite sådära, köpte även en jätte fin lampa till köket på den nya lamaffären här i närheten, men den var aldeles skev och repig så den ska bytas! Sen svängde jag ihop en morotskaka och begav mig till syster m familj och myste lite med dom :)

Idag vankas det kalkon middag här hemma, och det skall bli helt underbart gott! Mammas och pappas kalkonmiddag är nog bland det godaste jag vet! kalkon, himmelsk sås, brysselkål, gele, potatis..... mmmmmm! Gott!
Efter det blir det prommis till kyrkogården och titta på alla tusen ljus som brinner så fint, och även tända själva. Sen så ska vi äta äppelpaj som jag tänkte baka :)



Love, Lina..

torsdag.

2009-10-29 - 15:54:08
Får väl skriva några rader i den här himla bloggen då! Ibland orkar jag verkligen inte, men endå så får jag dåligt samvete om jag inte uppdaterar regelbundet. suck ;)

Sitter hemma hos mamma och pappa för tillfället, tinar upp mig lite efter promenaden nyss. Var på garden och köpte rosor och ett ljus till mormors grav, sen så gick vi en promenad dit. Jätte fint och soligt idag, men så himla kallt, burr! Nu är jag iallafall inne i värmen igen.. ska nog sätta mig och kolla lite gamla kort, mamma har två hela lådor med massa kort! Kul :)

Vet inte riktigt hur helgen kommer att se ut, tänkte hälsa på min lilla syster i morgon och baka en morotskaka att ta med :) Vet att dom är morotskaksfreaks i den familjen :D Vet dock inte om det slår Veras men den ska nog gå ner också om jag känner dom rätt ;)
(Alltså inte lillasyster, utan lilla syster, ja ni fattar.)
Sen blir det kalkonmiddag här på lördag (MMMMMMMMMM så underbart gott!!!) och ev. gekås på söndag innan hemgång :)

Lägger in lite random bilder från iphonen;






Love, Lina..

Värmande kycklingsoppa

2009-10-24 - 14:23:51
Här kommer ett jätte gott och enkelt recept på en god och värmande kycklingsoppa.

  • 2-4 kycklingfileér
  • 1 gul lök
  • 1½ msk currykrydda (+ 1 msk currypasta om man har)
  • 3 msk smör
  • 1 paprika, hackad
  • 2 hönsbuljongtärningar + en liter vatten
  • röd färsk chilikrydda (valfri mängd)
  • en burk champinjoner
  • 1 burk bambuskott
  • minimajs
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • peppar

Gör så här:
Häll upp en liter vatten i en kastrull och lägg i buljongen, låt koka upp. Medans du väntar på buljongen fräser du lök, paprika och kyckling i en stekpanna i någon minut. Häll i curryn och rör runt litegrann.

När buljongen kokat upp och löst sig häller du över kyckling + paprika + lök i buljongen.
Skiva chilin tunt och häll i soppan, jag hade ca 1/4 chili.

Låt detta koka under lock i minst 10 minuter. När du känner att soppan kokat klart tar du av den från spisen och häller i bambuskott + champinjoner + minimajs + grädde och rör runt, smaka av med lite svartpeppar!


kanske inte ser ut som den mest smakliga soppan men den är faktiskt jättegod ;)



Love, Lina..

Dumma blogg!

2009-10-23 - 21:20:43
Skrev ett inlägg igår, men det verkar ha gått upp i rök. suck.
Igårkväll drog jag iallafall med mig min fina vän Sandra på bio, vi såg Coco - livet före Chanel :) Den var suuuuperbra! Den var på franska och den var på den tiden när man hade korsetter och stora hattar. Franska är vackert :)

IDAG ÄR DET FREDAGSMYS! Jag hade faktiskt inte räknat med det, för jag har en liten pålle som har varit helt tossig de senaste gångerna jag ridit! Maj gad! Så jag visste inte om jag skulle komma hem hel idag efter stallet. Han testar säkert mig den lusen :) Kan ni förstå att han blir så rädd för ett par människor att han nitar hovarna djupt ner i gruset så jag flyger fram och sätter mig på halsen och sitter kvar där medans han skuttar ut på en lerig åker. haha, jäkla häst! Tycker faktiskt att det känns väldigt olustigt att rida ut på honom när det finns en högtrafikerad järnväg precis intill stallet och ganska mycket vägar också för den delen. Huvva.. Vill inte tänka på vad som skulle kunna hända om jag flyger av.. (troligtvis bryter jag nyckelbenet för fjärde gången, det är ju liksom min grej, men jag syftade mest på vad som skulle hända hästen.) Äsch, är jag bara bestämd och konsekvens så ska det nog gå bra :)

Jaja, idag gick det jätte bra att rida, red ut med en tjej som heter Hanna och hennes skimmelsto :) Han kändes faktiskt riktigt mjuk och fin i slutet, han är väldigt stel nämligen, speciellt i bakdelen. Men det ska komma ut en napprapat (stavning?) och knäcka honom lite i veckan..
Hanna undrade om jag ville följa med henne och en annan tjej i stallet ut på galej i morgon :) Har en känsla av att det går ganska galet till när dom partajar, haha ;) Får väl se hur jag gör.

Nu är jag iallafall hemma hel och ren (eller nej inte ren), och på spisen står en kycklingsoppa och puttrar, sen blir det soffläge hela kvällen med undantag för att gå och vispa grädde till marängswishen :D

Ha de bra alla!


Love, Lina..

Utmanad

2009-10-21 - 22:27:55
Jag ar blivit utmanad av min söta kusin som bor aldeles för långt borta från mig! www.metrobloggen.se/sannawright

vilket är det mest pinsamma band du lyssnat på?
Hmm, känner nog som sanna där, raggarband. hahaha, typ björn rosengren eller vad han nu hette, det var ju inget band iofs. jaja.. :)

 

- hur många timmar har du suttit som mest vid datan?
Oj, väldigt många tror jag.

- vilken färg har din cykel?
Har ingen, lånar svärmors lite då och då, den är lila.

- Blondin eller brunett?
Blondin

-Vilken färg har du på texten på msn texten?
Det har jag inte tänkt på, svart tror jag :)

- Vilket stjärntecken är du?
Jungfru!

- Rakar du av dig dina ögnbryn?
Nej, det gör jag verkligen inte.

- Har du husdjur?
Inga djur i huset

- Vilka smeknamn gav din mamma dig när du va liten?
Vet faktiskt inte, lillan kanske? Mamma hade jag något smeknamn? :)

- Är du kär i någon just nu?
Jaaaa, såklart, ni vet vem :) Han börjar på C och slutar på hristopher :D

- Har du brutit på tyska för att imponera på en tjej/kille?
Haha, näää aldrig. Min syster brukar däremot bryta på danska för att impa på folk ;) hahaha! Eller hur Linda?

- Har du sagt "lol" någon gång under ett samtal?
Har nog hänt ja :)

- Har du ätit godis för hundra kronor?
Jag har nog ätit för hundra tusen kronor om man räkar ihop allt ;)

- Vad är du beroende av?
kääääärlek ;)



Love, Lina..

Tisdag

2009-10-20 - 22:00:20
Idag har det varit fullt upp ! Första ärendet åkte jag på på lunchen, sen efter jobbet åkte jag och köpte spån, sen pilates, sen till jobbet igen för att hämta chris, sen åkte vi ut till stallet med spånet, fixade iordning hos hästen lite snabbt, sen hem till mitt ljuva hem :) Har just bakat ytterligare en äppelpaj, ska ta med till jobbet i morgon :) Fick en massa äpplen av svärmor så behövde göra något åt dem innan dom blev dåliga! Och den smarriga pajen i föregående inlägg sitter nog fint i morgon på 11-fikat ;) Nu ska jag faktiskt hoppa i säng och kolla lite tv innan jag slocknar, lägger in en rolig youtube video som pappa skickade, haha!

Love, Lina..

Äppelpaj

2009-10-19 - 21:22:34

Denna äppelpajen är ingenting ni bör prova, ni MÅSTE prova den! Så underbart god, jag lovar!



Knäckig äppelpaj

6-7 Äpplen
150 g smör eller margarin
3 dl havregryn
2 dl strösocker
½ dl ljus sirap
1 ½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
2 msk mjölk
en liten nypa salt

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en kastrull, dra den sedan från värmen och rör i de andra ingredienserna (inte äpplena).

Skala och skiva äpplena i ganska tunna skivor, lägg dem sedan i en smord ugnsäker form, fördela smeten över.

Ställ in i ugnen i ca 30 minuter tills pajen fått en gyllenbrun färg. Servera med god glass eller vaniljsås. slurp



Love, Lina..

Fredag

2009-10-16 - 18:23:34

Vår efterlängtade fredag är äntligen här, den är regnig och förjävlig. Men vad gör det när det är fredagkväll? :D Sitter på jobbet med skitiga hästkläder och väntar på att jag och C kan åka hem, stallet gick bra idag, massa roliga människor där :) red dock inte idag i detta sketväder.

Nu ska vi åka och handla litegrann inför helgen, vår lägenhet blir fullproppad med släkt och vänner nämligen, så då är det bäst att ha lite i kylen :) Sen blir det hem, snabb duch, mat, och film i soffan! Underbart!
Funderar på om jag ska göra tacogratäng eller hämta pizza .. blir nog det sistnämda troligtvis ;)

Jaja, nu ska jag åka! Have a cosy friday!



Love, Lina..

Onsdag.

2009-10-15 - 08:47:32
En vacker och solig onsdag har seglat förbi oss, mörkret har lagt sig och jag sitter ihopkurad i soffan efter en kväll i stallet med myspållen. Fryser som en jag-vet-inte-vad just nu, burr!

Veeet ni vad jag ska göra i helgen? PANNKAKOR! :) Har ett sjukt sug efter pannkisar, det blir nog antingen bananpankakor eller amerikanska pannkakor tror jag.. eller kanske thailändska pannkakor (åååh vad jag saknar vår feta frukostbuffe i huahin, speciellt pannkakorna med tusen olika sorters sylt/såser till..mmmm),
får nog bli söndagens frukost/brunch här hemma :) muuums! 
www.pannkakor.se <-- skyldiga till mitt sug!


Jisses vad trött jag är, trött i kroppen och trött i huvudet.


Sleep tight and sweet dreams


Love, Lina..

Tisdag.

2009-10-13 - 19:59:25
Hej bloggen,

Sitter i soffan (känns som jag alltid börjar med den meningen, haha).. jaja, sitter i soffan och kollar lite Dr phil och viker tvätt samtidigt faktiskt, nytta med nöje ;)
Helgen i skåne var bra, jobbade hela helgen iofs, men man blir alltid så bortskämd med massa god mat och fika där! Mamma, pappa, farmor och farfar var förbi i söndags och fikade lite med mig på jobbet, kul :)

Idag har jag jobbat, varit på pilates och sen åkte jag till ridsportbutiken och inhandlade lite nytt, älskar att köpa hästgrejor :D Blev en vinterjacka, pannlampa, sockar och ett par ridbyxor, mörkblå helskodda. Jättefint alltihopa! Nu längtar jag extra mycket tills jag ska till stallet i morgon, fast jag vill ju inte skita ner mina nya saker, haha. Funderade tillockmed på att ha jackan på fritiden istället ;P

C är och spelar bowling och käkar på strike ikväll, jag hoppade det eftersom jag hade träning. Jag ska nog laga lite mat snart så vi kan få några smarriga matlådor, det ekar i matlådehyllan i frysen. Bara några fjuttiga köttbullar där nu.. hihi. Jag ska göra detta receptet: http://www.tasteline.com/Recept/ugnsbakad_lax_i_hummersas

Låter det inte otroligt gott? Slurp!

Ta hand om er där ute! Tänd massa ljus och mys i höstmörkret :)


Love, Lina..

Torsdag.

2009-10-08 - 21:52:10
Hej folks!

Ikväll har jag varit i stallet och tagit hand om myspysen Marcusius, han e världens mysigaste häst :o) Snäll, nyfiken och försiktig. Lilla gubben!
När jag kom hem skuttade jag in i duschen och mina fina C fixade lite kvällsmackor till oss.

Vet att några stycken är nyfikna på kaklet i köket, så här kommer lite bilder!

Första plattorna på plats! (Ursäkta den dåliga bildkvalitén)


:)



Fogat och klart! Nu ska vi torka plattorna med fuktig svamp några gånger, sen ska eluttagen på och sådär, sen är det klappat och klart! :)


Ska nog gå och sova strax, har blivit några sena kvällar. Juste, måste packa också, uuuuuh.. åker till skåne i helgen.
Hoppas allt är bra med mina nära och kära, sov gott.


Love, Lina..

Onsdag.

2009-10-07 - 20:04:47
Hej bloggen!

De senaste dagarna har det hänt saker ska ni veta! Dels har vi kaklat klart i köket, lite fogning o småputs kvar, men vi är riktigt nöjda, ska lägga in bilder här så fort det är klart!

Igår var jag och provred en jättesöt brun sak, med fyra ben, päls och hovar som jag ska bli medryttare på några gånger i veckan :) Min hästabstinens blev för mycket så jag kände att jag var tvungen att börja rida lite igen. Det ligger nära där jag bor och det finns mycketr ridvägar, två ridhus i närheten, ridkompisar, sen så ligger det ganska nära lite villaområden och sånt vilket jag tycker är bra, så att det är lite upplyst om kvällarna när man ska rida.
Så om allt går som det ska så kommer jag nog vistas en hel del i stallet igen :)



Kramkramelikram!


Love, Lina..

Rädslan för svininfluensan sprider sig

2009-10-06 - 16:07:34

hihi, fick ett roligt mail idag av mamma :)


Love, Lina..

Söndag

2009-10-04 - 19:30:46

Idag är det kanelbullens dag, vilket jag firade med att baka lite bullar :) Dock blev det vaniljbullar, och dom blev riktigt goda! Mums! Brukar nästan alltid ha i för mycket mjöl och få degen för torr, men inte idag inte, jippi!


Mjöl i hela köket efter att jag var klar kan jag säga :D


En jäst deg


Nybakade bulls :)


Och, såklart, bulle med mjölk :D



Love, Lina..

Lördag

2009-10-03 - 16:57:44
Hua, vilket höstrusk det är ute idag, regnet öser ner och det är kallt och lite blåsigt. Tur att jag sitter inne i min varma lägenhet med mjukiskläder och tända ljus :)
I morse och förmiddags var det dock jätte fint väder och solen sken, så efter att jag skjutsat C in till jobbet så åkte jag in till stan, det var inte igår. Strosade runt lite och hittade lite kläder inne på H&M som jag tänkte ha till jobbet, kul med lite höstnytt i garderoben, kul när det inte kostar skjortan heller. Så det satt fint med en beige/brun topp md guldiga knappar på, en lila/vitrandig skjorta och en grå v-ringad tröja som jag tänkte ha över skjortan.
Blev lite annat smått och gott innan jag åkte för att handla lite lördagsmys. Ikväll blir det kycklinggryta med klyftpotatis och sallad till middag :)

Ha en uuuuuuuunderbar lördagskväll! 

 


Love, Lina..

Camilla hörde fel

2009-10-03 - 10:41:14

Oj, vad jag lider med denna stackars tjej. Åååh vad pinsamt. Men sånt som händer när man är nervös och spänd, i guess. Jag hade säkert kunnat göra samma sak. Dessutom fick hon massor med skit igårkväll när hon sjöng andra låten, vilket himla oflyt hon har hela tiden. Dumt att ta två liknande låtval kan man ju tycka, men jag kan inte låta bli att tycka synd om henne. Jahopp, nu ska jag skutta in till stan och se om jag hittar något kul :) Ha en fin Lördag!


Love, Lina..

Fredaaaag

2009-10-02 - 19:19:10
Idag är det min favvo dag :) FRIDAY! har haft en bra dag på jobbet och på eftermiddagen åkte jag in till stan och tog en fika med Madeleine, jättetrevligt :) Vi tittade lite i affärer innan vi skildes åt, burnade till jobbet igen och hämtade min karlaslok!

Nu ska vi beställa lite asiatisk mat och försöka njuta av fredagskvällen!

Det var allt för mig, hoppas alla har en mysig Fredag, och glöm inte, det blir vad man gör det till! Med en posetiv inställning blir allt så mycket bättre, med en negativ blir allt pest. Och det är ingen annan än du själv som bestämmer om du tänker vara glad och nöjd eller sur och icke nöjd. Det är (iaf för mig) näst intill omöjligt att alltid vara sprudlande, haha. Men man kan ju ha det i baktankarna :) PEACE OUT!


löve!



Love, Lina..

Pablo francisco

2009-10-01 - 18:43:35
Igår kväll var jag och ett gäng på conventum här i Örebro och tittade på ståupp komikern Pablo Francisco! Det var riktigt roligt och jag fick mig ett par goa skratt ;) Roligt att bryta av i vardagen ibland och hitta på något kul tycker jag. 




I morse var jag riktigt, riktigt trött dock. Första gången klockan ringde "jag struntar i att duscha idag så kan jag sova en kvart till" ... andra gången klockan ringde "jag struntar i frukosten och äter på jobbet så kan jag sova 10 min till.." .. tredje gången klockan ringde "jag sminkar mig på jobbet.."  :D

För övrigt så vill jag tipsa om en rolig tävling på www.dinpase.se Där man kan skapa sin egen gott&blandat-mix som kommer ut i butik om man vinner :)

Okej jag vet att jag hoppar från ämne till ämne idag, men jag måste berätta om en knäpp dröm jag hade, eller har jag redan berättat det? Aja skit samma, jag berättar igen isåfall!
Jag hade precis somnat, jag sov ganska lätt för jag visste att jag skulle behöva springa upp och låsa upp för C som skulle komma hem på natten. Helt plötsligt såg jag en stor grön harkrank (långben, janne långben vad man nu vill kalla den). Den hade iaf en ryggsäck (eller en bebis, osäker) på ryggen och kom flygandes mot mitt huvud med en målvedvetan blick om att landa i mitt hår! Jag började genast vifta med armarna, och ställde mig sedan bredvid sängen och började skaka på täckena för att se vart den hade tagit vägen.
Efter en stunds viftande insåg jag att det hela måste ha varit en dröm, kände mig en aning dum och la mig i sängen igen :P Så tokigt det kan bli ibland, även fast man är "vaken" så är man kvar i drömmen och man vet inte riktigt om det har hänt eller inte, hihi :)

Nu ska jag och darling mysa med lite äggmackor innan vi åker ut igen, ska visa bilen för en ev. köpare!

Mys väl!



Love, Lina..