VÅFFELMYS

2011-03-30 - 21:56:51
Idag efter en fullspäckad dag på jobbet åkte vi till elgiggan och köpte oss ett våffeljärn! Ett våffeljärn är ett måste i varje hushåll för det är ju så himla gott :) Ordet våfflor låter så fluffigt och gott också tycker jag, hihi.
Vi köpte på oss lite färska bär att ha till, och slog på stort med både grädde och glass!



God onsdagskvällsmat :)


Love, Lina..

BERRIES

2011-03-18 - 17:21:38
Jag som trodde våren var påväg på riktigt! Vaknade tidigt i morse av att jag fick ett mms av pappa, massor med snö i Varberg. Ååh stackars dom, tänkte jag. Efter en stund gick jag upp och insåg att vi hade minst lika mycket snö!!! Noooooo!!! Äntligen hade vägarna torkat upp och gräsmattorna sakta börjat krypa fram och så faller det flera dm snö över en natt, det borde inte vara lagligt ;)

Jaja, såhär är det ju varje år, och hela Sverige blir lika förbannade varje gång, haha. Att vi aldrig lär oss. Men snart gott folk, är våren här och äntligen har vi kämpat oss igenom tråkiga januari och februari. Nu kan det bara bli bättre!

Ikväll ska jag och älsklingen på bio, mysigt :) Vi ska se Black swan. Men innan dess kommer det lite bilder från mig. Köpte nämligen färska bär häromdagen, det är så lyxigt och gott, och man kan ha det till mycket!


I filen..


På pannkakorna..


I gröten..

HA EN SKÖN HELG!


Love, Lina..

FISKBIFFAR

2011-03-13 - 20:00:03
Efter ett besök på IKEA idag så var söndagens middag väldigt nära att bli hamburgare från max, men i sista stund valde jag att göra iordning middag istället :) Provade ett nytt recept på fiskbiffar, det var jättegott! Jag suger i vanliga fall på att laga fisk.. Man bör ju äta fisk minst 2 ggr i veckan vilket jag absolut inte gör. Detta receptet är därför perfekt till en fiskmiddag därför att det är väldigt enkelt och gott, det är viktigt för mig när jag lagar mat att det ska vara enkelt, annars blir det bara jobbigt. Jag tror många håller med :)

 Här kommer iallafall receptet på jättesmaskiga fiskbiffar för 4 personer:

400 g vit fisk
1 tsk salt
1 krm vitpeppar (svartpeppar går också bra)
2 äggulor
2 msk hackad dill
2 msk potatismjöl
2 msk finriven pepparrot
1,5 dl grädde

Börja med att hacka fisken i små bitar. Mixa sedan fisken med resten av ingredienserna till en färs. Den kan verka lite lös till en början men efter några minuter blir den fastare. Blöt händerna i lite kallt vatten och forma sedan färsen till 4-6 st biffar. Stek biffarna i rikligt med smör i en stekpanna, några minuter på var sida.
Jag vispade ihop blå bands fisksås på påse till detta!

Servera med kokt potatis eller potatismos och några goda kokta grönsaker :)



Läste om en dagisfröken som brukade göra detta till sina dagisbarn och dem älskade det! Man kan ju även förbereda färsen dagen innan så sparar man lite tid :)

Nu börjar solsidan :))


Love, Lina..

FLÄSKFILÉGRYTA

2011-03-09 - 21:03:20
Ikväll har jag gjort en ganska enkel och jättegod fläskfilégryta som jag tror alla gillar! Det gick hem här hos oss iallafall :) Finns miljoner olika recept på fläskfilégryta, här kommer det receptet som jag provade idag:

1 pkt bacon
1 st fläskfilé
3 dl matl.grädde
1,5 msk dijonsenap
0,5 köttbuljongtärning
1 skvätt soja
1-2 msk krossad rosépeppar

Börja med att putsa fläskfilén och skär den i 1 cm tjocka skivor samt att skära upp baconet i småbitar.
Stek baconet i en torr stekpanna i några minuter, lägg dem åt sidan. Salta och peppra köttet och bryn snabbt i stekpannan i baconfettet, lägg åt sidan. Häll i grädden i pannan tillsammans med senap, köttbuljong, soja och rosépeppar. Låt koka upp och lägg i köttet igen och låt koka ett par minuter tills köttet är genomstekt. Strössla över baconet när grytan är klar. Servera med tex klyftpotatis och en sallad! Bon apetit :)



Love, Lina..

FLÄSKKOTLETTER

2011-03-06 - 20:47:28

Idag har det varit superhärligt väder, snön och isen börjar smälta bort och vägarna börjar bli riktigt torra. Förmiddagen spenderade jag i stallet, red ut i vårvädret. Så himla härligt!
På vägen hem från stallet funderade jag över vad vi skulle äta för middag idag. Åker förbi min favvoaffär Willys när jag åker hem från stallet så tänkte stanna och handla lite där, och så kom jag på att jag var sugen på mammas goda kotletter som hon brukar göra och så fick det bli!
Det var så galet gott!! Mums vad jag älskar "husmanskost" eller vad man nu ska kalla det. Kött, potatis och en riktigt god brunsås ska det vara, speciellt på söndagar :)



Panering:
4 st benfria kotletter
2 st ägg
1 dl vetemjöl
1 dl ströbröd
1 tsk salt
1 tsk vitpeppar
1 msk allroundkrydda

Vispa upp två stycken ägg på en tallrik. Blanda ihop de torra ingredientserna på en annan tallrik.
Vänd kotletterna i äggen och sedan i paneringen, stek på medelvärme i en stekpanna i smör.
Lägg kotletterna i en ugnsform, och antingen kan man ställa in dom i 200 grader i ca 10 minuter. Eller så kan man sätta in dom i 150 grader i 1,5 timmar, täck dom då med folie och häll i smöret från stekningen i formen + liten skvätt vatten så det inte blir för torrt (så brukar mamma göra :))

Servera med kokt potatis, kokta morötter och en smarrig brunsås. Jag brukar göra en jätteenkel och galet god brunsås. Den är verkligen drickbar :) Hittade receptet på matplatsen men har ändrat litegrann.

Brunsås:
3 dl matlagningsgrädde
1 burk creme fraiche
1 hönsbuljongtärning
1 msk color it soja
1 msk svartvinbärsgelé
salt & vitpeppar

Rör ihop allt och koka upp, klart =) Lovar att ni kommer älska den! Igentligen ska det vara vanlig kinesisk soja, men jag tycker det blir aldeles för mycket soja smak då. Jag använder "color it soya", den har ingen smak utan den ger bara färg.



Love, Lina..

KVÄLLENS MIDDAG

2011-03-04 - 23:12:01
Eftersom jag tycker det känns otroligt meningslöst att sitta och skriva ner vad man har gjort varje dag i bloggen så kanske jag åtminstonde kan försöka uppdatera med lite recept och sådär. Vi får väl se hur det går :)

Fredag idag, vilket innebär fredagsmys med både mat och lite god efterrätt! Dagens middag fick bli Tacogratäng, ett bra alternativ till tacos. Enkelt att slänga ihop och jättegott! Till efterrätt blev det chokladpudding med grädde och lite färska jordgubbar! Sååå enkelt och sååå gott! :)





Tacogratäng:
Ugn:
225 grader

1 gul lök
1 röd paprika
400 g köttfärs
1 påse tacokrydda
1 förp/burk krossade tomater
1 liten burk creme fraishe
200 gr philadelphiaost
riven ost

Finhacka lök och paprika och bryn i en stekpanna, tillsätt köttfärsen och bryn den också.
Tillsätt tacokryddan och de krossade tomaterna, låt puttra en liten stund.

Blanda creme fraishe och philadelphiaost och bred ut på botten av en ugnsform, häll över köttfärsen och toppa med riven ost.  In i ugnen tills osten fått färg, ca 10 minuter. Ett måste är att servera med en sallad och nacho chips! Mums!

Hoppas alla har haft en lugn och skön fredagskväll! Älsklingen är sjuk här hemma så vi har verkligen bara tagit det lugnt och slappat, i morgon har vi planerat att gå på bio på kvällen. Har reserverat biljetter till den nya filmen Black swan som ska vara jättebra med fem oscars och allt. Men vi får se hur sjuklingen mår, kanske tar det en annan dag istället. Ha det så bra alla!


Love, Lina..