20100819

2010-08-19 - 18:52:14
Sermanpå, jag fick en blogaward av söta emma :) Vad kul!

Jag ska alltså skriva 7 intressanta saker om mig själv och sedan nominera 7 andra bloggar som jag tycker om.



1. Jag har en liten fantasi om att öppna ett svenskt konditori och café utomlands. Av de länder jag besökt tycker jag ändå att sverige har de bästa konditorierna med de godaste bakverken och kakorna! Jag vill sälja fina prinsesstårtor och saftiga kanelbullar till de stackars krakar som inte fått smaka på våra svenska bakverk ;)

2. Jag lider av stor beslutsångest väldigt ofta, jag har också svårt att veta vad jag vill ibland. Vad vill jag igentligen? Jag beundrar människor som vet vad dem vill, tycker det är häftigt!

3. När jag plockar ur ren disk ur diskmaskinen sätter jag nästan alltid de rena tallrikarna underst i skåpet, annars använder man ju de översta hela tiden, och de understa ingenting. Och så kan vi ju absolut inte ha det ;)

4. Jag har aldrig smakat sushi, men jag vill så gääärna för jag tror att jag kommer gilla det jättemycket!

5. Jag har ingenting emot om någon köper likadant klädesplagg som mig, vilket många tycker är jätteirriterande! Jag tycker bara det är kul, så länge det inte går till överdrift, såklart.

6. Jag gillar att lyssna på karlavagnen på kvällarna innan jag somnar :o)

7. Jag gillar blommor och trädgård jättemycket, men jag har så långt från gröna fingrar som det bara går :( Jag försöker sköta dem exemplariskt, men lyckas sällan hålla något vid liv en längre period. Typisk! Men, men.. hoppet är väl det sista som lämnar en människa så än ska vi inte ge upp ;)


Alla mina närmaste har ingen blogg, eller har lagt ner sina bloggar och jag läser nästan bara stora bloggar och mat&bakbloggar, så det blir jättesvårt att nominera någon ju! Undrar om jag ens har 7 läsare, haha! Ni sju kan få äran att bli nominerade av mig isåfall!

Nu ska jag baka muffins, det blir vaniljmuffins med banan, nougat och blåbär!


Love, Lina..

Beslutsångest!

2010-08-17 - 21:38:01
Lider av världens beslutsångest! Såhär är det att jag har kollat runt lite efter medryttarpålle, och fick ett mail av en tjej som jag känner sedan innan. Hon hade sin häst i samma stall som min förre medis, och  hennes häst är jättemysig och go så jag nappade direkt! Var och provred innan semestern, och allt kändes bra, stallet var mysigt och sådära. Så jag ska höra av mig nu efter semestern om jag vill fortsätta hjälpa henne med Hippy (som han heter). Han är en skäck, liten storhäst, tinker. Jättefin! Och snäll som ett lamm, och normalt utbildad (hallelujah). Ett färdigt paket helt enkelt :) Vilket känns helt underbart då jag bara ridit outbildade hästar de senaste åren..vilket har varit jättekul och lärorikt, med även pain in the ass ibland!

MEN, häromdagen fick jag ett mail av en tjej som föder upp araber och quarter som ville ha hjälp. Hon har främst några tvååringar som hon vill ha hjälp med. Då får jag antingen hjälpa till med allihopa, eller så får jag välja en av dom som jag får ha som "min egen" att träna med, åka på clinics och träningar osv. Det blir isåfall ingen ridning till att börja med, utan inridning till våren isåfall. Tycker det låter jättespännande!! Det är ingenting jag pysslat med förut, så det blir något helt nytt för mig, och det känns som sagt väldigt spännande. Speciellt då araber ligger mig lite extra varmt om hjärtat. Att få vara med från början och forma och träna en häst vore coolt! 
Men vill jag detta? Har jag tid, ork, lust?

Jag har verkligen lääängtat att få sitta upp på en normal och utbildad häst som jag bara kan ha kul med och träna med! Speciellt när det inte är min egen så har jag liksom inga större krav, vill bara rida och umgås med hästar helt enkelt! Men det lutar åt Hippy-hästen trots allt tror jag, även om det andra låter spännande så tror jag att det kommer bli perfekt med honom, tycker om både honom och hans matte jättemycket.



Hej, förresten! Kände att jag var tvungen att skriva av mig lite bara. Men nu ska jag plocka ut kycklingen ur ugnen och göra ett gäng matlådor! Allt är bra med mig, jobbet har dragit igång igen och det är mycket att göra inför elmiamässan och sådära, semestern har varit bra!
Skriver mer någon annan kväll!

Ha en bra kväll! tjohej


Love, Lina..

20100805

2010-08-05 - 21:10:27

Semestern har dragit igång och det är jätteskönt! Så härligt! I måndags skuttade jag på tåget och for ner till släkta här i varberg.
Mamma, pappa och Robin mötte upp mig på stationen och måndagskvällen bjöd på brasa och korvgrillning vid en sjö i åkullas bokskogar. Så mysigt! Metade gjorde vi också på bryggan. utan någe vidare napp förstås. Men vad gör väl det? :)

Sitter och funderar men kan verkligen inte komma på vad jag gjorde i tisdags?! Joooo juste ja vi åkte ut till getterön för lite sol o bad. Vädret var väl sådär, kyligt när solen gick i moln, vilket den gjorde stup i kvarten, men när väl solen kom fram var det riktit skönt!
Kanske var detta första och sista dagen vid havet för detta året så självklart tvingade jag mig själv att doppa mig! Hojja.

Igår satte jag mig på cykeln och trampade bort till Linda o co, sedan åkte vi över till Sanna för en fika.. eftermiddan tillbringade jag med mamma o pappa, vi (läs: pappa) lagade lite mat och jag tog en liten tupplur och sådär.. :) 

Idag har jag varit ute hos farmor och farfar och fikat! Sedan bar det vidare hem till Sanna igen för massa tjöt med henne, jessica och evelina! Mycket trevligt :) Blev en liten snabbis hos mina fina syster m. familj också nu ikväll. åh, som förr ♥ vilken lyx att ha 2 minuter med cykel dit. Det är man inte bortskämd med!

Får väl se vart dagen tar mig i morgon.. gekås månne? 

underbart med semester i vilket fall ♥
  



Love, Lina..

20100803

2010-08-03 - 20:43:06

Hur gammal är du om fem år? 29 (wtf!? haha)

Vem tillbringade du minst två timmar med i dag? Halva släkten typ

Hur lång är du? 170

Vilken är den senaste filmen du sett? Den hette något med "shoppaholic"

Vem ringde du senast? Chris om jag inte minns fel

Vem ringde dig senast? Mitt hjärta

Hur löd det senaste sms:et du fick? "Dom ringer tillbaka snart"

Föredrar du att ringa eller skicka sms? Beror på

Är dina föräldrar gifta eller skilda? Gifta

När såg du senast din mamma? 30 sekunder sen

Vilken ögonfärg har du? melerade (grön, brun typ)

När vaknade du i dag? Strax efter 9

Vilken är din favoritjulsång? Svårt att säga

Vilken är din favoritplats? Meh, gillar inte att svara på favorit-frågor. Ha sällan en speciell favorit på saker och ting.

Vilken plats föredrar du minst? i en baja-maja

Var tror du att du befinner dig om tio år? Oj, vet inte. Vad som helst kan ju hända på så lång tid.

Vad skrämde dig om natten som barn? spöken, sprang in till mamma och pappa varje natt :)

Vad fick dig verkligen att skratta senast? Minns inte

Hur stor är din säng? 180

Har du stationär eller bärbar dator? både och

Hur många kuddar har du i sängen? Många, men sover bara på en, när jag vaknar ligger det ofta en hel hög med kuddar på golvet

Hur många landskap har du bott i? tvåååå

Vilka städer har du bott i? Varberg och Örebro

Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Inomhus - strumpor, utomhus - skor, stranden - barfota.

Vilken är din favoritglass? Hemgjord är ju svårslagen

Tycker du om kinamat?  Jaaa!

Tycker du om kaffe? Nja, helt okej. Men tål det inte så jag dricker sällan kaffe.

Vad dricker du till frukost? juice, te.

Är du en beroendemänniska? Nej

Känner du någon med samma födelsedag som din? Ja, Emilia

Vill du ha barn? Jaadå, men inte än!

Kan du några andra språk än svenska? engelska

Har du någonsin åkt ambulans? Nej tror faktiskt inte det (peppar peppar)

Vad spenderar du helst pengar på? Mat, resa, shoppa

Äger du dyrbara smycken? Oooohja, vet inte vart jag ska göra av alla mina juveler ;)

Kan du rulla med tungan? Ja, jag ka rulla den till en rulle

Vad har du för ringsignal? rrrriiing, rrriiing.

Vad har du närmast dig just nu som är rött? pappas pärmar

Vilken var den senaste boken du läste? uj, uj, uj det minns jag inte

Läser du någon dagstidning? brukar läsa NA på jobbet

Prenumererar du på någon veckotidning? min veckorevyn tog nyss slut! :(

Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? Ett bokningsnummer

När var du i kyrkan senast? Det måste väl varit i Maj i St. peterskyrkan i Rom

Hur länge har du campat som längst i ett tält? En natt eller två kanske, usch! Haha



Love, Lina..

Sandra ♥ Jyri

2010-08-01 - 22:57:04
Igår var det äntligen dax för bröllop för våra fina vänner! Vi hämtade upp Paulina och Abbe som också var bjudna och åkte tillsmmans ut till Dylta bruks festmagasin där bröllopet skulle hållas! Det hela började med själva vigseln på översta våningen och det var jättefint och väldigt personligt, äntligen blev dom man och hustru :)
Sen var det dax för mat, buffé med massor av gottigheter! Sedan var det dax för tårtan och efter det presentöppning och sedan var det laddat för fest med musik, bar, kareoke och hela havet stormar :D

Efter en jätterolig kväll med massa trevligt folk kände vi att det var dax att dra oss hemåt, tack för att vi fick komma!!! ♥






Vi ♥


Love, Lina..