dinner

2009-06-30 - 21:07:03
I den heta sommarvärmen och efter långa dagar på jobbet har man varken inspiration eller ork till att ställa sig och laga middag. Det har mest blivit yoggi med massa frukt i, svalt och gott!
Idag gjorde jag iaf lite middag trots allt, och det blev fiskpinnar, färskpotatis och en jättegod kall sås som jag gjorde på creme fraishe, majonäs, hackad rödlök, vitlök, dill, peppar och lite salt. slurp.




Fick btw ett sjukt sug efter färsk annanas häromdagen, så det har vi käkat tillsammans med vaniljglass på kvällarna. mmmmmmm, gott!
Det var allt jag hade för denna kvällen, ska skära upp lite annanas nu och mysa lite i soffan :)
Min blogg är under construction som ingen borde ha missat. det ska nog fixa sig snarast hoppas jag. Glöm inte kolla inläggen nedanför, jag har otroligt nog updaterat mer de senaste dagarna än vad jag gjort på hela månaden typ :D

PUSS


Love, Lina..

vimmerby i bilder

2009-06-30 - 19:59:47
               

Love, Lina..

helgen.

2009-06-29 - 22:29:46
Har haft en kanon helg med massa sol (!) bad och hundar! I lördags bänkade jag och scooby oss hos Lori o co med massa sol och bad i poolen hela dagen. Såå härligt! Vovvarna gick jätte bra tillsammans och dom skutta omkring i trädgården och scooby tog sig några svalkande dopp i ån då och då;) Tokisen!

Senare kom grabbsen hem från jobbet, och vi grillade på kvällen, och åt glass med jordgubbar. MUMS!
Efter en lång, varm och rolig dag åkte vi hemåt och alla tre somnade som stockar efter ett tag.


På söndag morgon klockan 6.00 vaknade jag av en ynklig liten Scooby som att utanför sovrumsdörren och gnällde, så söt :) Drog på mig ett par mjukis och en tshirt och gick på morgonpromenad med en jätteglad vovve. Tänk att jag kunde gå i bara tshirt klockan 6 på morgonen. Det kallar jag värme! Efter kissrundan somnade vi om några timmar.

Termometern visade 32 grader igår så vi bestämde oss för att åka på lite utflykt, vi började med lunch på Mc donalds och sen vidare till lite byggaffärer (booring) hehe. Jaja, sen åkte vi ut till Örebro fältrittklubb och kollade lite, tog en liten promenix där. Dock höll vi på att avlida av värmeslag så vi åkte vidare till Ramsjön, ååååh vilken underbar sjö!
Hur mysig och fin som helst, där kommer det bli många kvällsdopp och soltimmar framöver :) Men det var ganska mycket folk och vi hade ju Scooby med oss så vi åkte längst med sjön en bit tills vi hittade en egen liten vik för oss själva. Scooby var försten i vattnet och han tyckte de var jätteskönt att simma runt. Han älskar att bada! :) Så gullig, man ser bara ett litet hundhuvud och två små öron som flyter på vattenytan, hihi.

Ja, det har verkligen varit en jättemysig helg med Scoobydo.

   


Love, Lina..

fredag

2009-06-26 - 17:57:48

Wiho :) Sköna Fredagen är här! Är hundvakt hela helgen, roligt! Scooby är så duktig så. Han vet precis vart han får vara och inte och han sköter sig som ett litet lamm hittils :) Det är varmt så jag har öppet altandörren så han har hela stora altanen att vara ute på också, skönt för honom. Just nu går han runt här och utforskar och sniffar in sig överallt ;)

Tänkte köra myskväll med tacos idag, men varken jag eller C är sugen på varm mat i denna hettan. pjuh! Så de blir nog något svalkigare.

I morgon åker vi över till Chris bror m familj och hänger lite, grilla också tror jag. mys. Jag och Scooban åker nog över lite tidigare för att sola och kanske ta ett dopp i poolen eller två. Scooby bangar nog inte, han älskar att bada! Tror dock inte han är välkommen att bada i poolen, haha :P

Nu ska jag springa ur mina jeans och in i ett par svalare brallor, so long!



Jag och Scooby hos oss förra våren



Love, Lina..

Rest in peace Michael Jackson

2009-06-26 - 17:56:44



What have we done to the world
Look what we've done
What about all the peace
That you pledge your only son...
What about flowering fields
Is there a time
What about all the dreams
That you said was yours and mine...
Did you ever stop to notice
All the children dead from war
Did you ever stop to notice
The crying Earth the weeping shores


-Earth song



Love, Lina..

torsdag.

2009-06-25 - 19:22:01
energi nivån på noll just nu.puh. härligt att det är 26 grader ute och 30 inne. haha. vi har satt på fläktar och vi vädrar så det står härliga till, knappt så man kan ta sig fram i stormen som råder här inne ;)

Jobbat idag som vanligt. alltså sommaren är härlig på alla sätt, men när man jobbar från morgon till kväll så ger det mest ångest. vara inne och jobba från 8 - 18.30 varje dag får en inte på bästa sommarhumöret direkt. suck. jag är sjukt glad för mina två dagar då jag jobbar till 15 alltså. utan dom hade jag INTE pallat, då hinner jag iofs inte njuta av solen direkt, men. semestern är ju inte rekord lång den heller om man säger så. Jag som faktiskt ären äkta sommar och bad tjej, hur klarar jag detta? jobbar alla människor såhär mycket? ska jag göra det i hela mitt liv nu eller? är jag bortskämd?
Jisses, märks det att jag är en smula trött och grinig idag? :P hihi
Jag brukar faktiskt stay posetive, men ibland måste man få klaga, och vad är inte en bättre klagomur än bloggen? :)

JAJA, nog tjatat..  inga bilder från vimmerby än, dom kommer, dom ligger i ett USB minne på posten på väg hem till mig. Chris säger att jag och min pappa är SÅÅÅ 90-tal som skickar bilderna på posten istället för typ msn. haha, kanske det kanske :D

Nu ska jag gå UT litegrann i de härliga vädret.

Bye bitches


Love, Lina..

måndag.

2009-06-22 - 19:29:25

Hoppas alla hade en bra och riktigt svensk midsommar, (dvs regn, sol, regn, sol, regn)..ja ni vet som det alltid är :) Det hade jag iallafall, dock mestadels sol vilket var härligt :) Var som sagt i båstad och firade med massor av god mat, jordgubbar, tårta, promenad. Ja, det var helt enkelt en supermysig midsommar.

Dagen efter åkte jag och C tidigt mot Småland, eller närmare bestämt vimmerby och Astrid Lindgrens värld, där vi mötte upp mamma, pappa, linda, bror och massor av små kottar :) Det var jätte mysigt där, vi strosade runt, kollade på föreställningar, gick in i villa villerkulla, hälsade på hos nils karlsson pyssling, åt pannkaksbuffe och glass osv. Jag och C åkte hemåt på kvällen medans de andra hade hyrt stugor som dom övernattade i.
När vi kom hem efter att ha åkt land och rike runt så slängde vi oss i soffan dödströtta med pizza och film.

Sitter i mitt kök och håller på att koka ihop en god köttfärsröra till min pastagratäng. ikväll när C kommer hem från stockholm blir det hemmagjord vanilglass och jordgubbar :) slurp.

virrig som jag är glömde jag kameran hela helgen..men kommer lite bilder senare från vimmerby,pappa skulle skicka.

Nu ska jag kolla maten! Ha en skööön kväll!





Love, Lina..

GLAD MIDSOMMAR

2009-06-18 - 16:54:28

önskar alla en rolig midsommar imorgon, vi har packat bilen full och åker ner till skåna nu ikväll och firar där.
på lördag morgon åker vi vidare till vimmerby med mamma pappa linda m. familj och patric m barn. :)
Tror det kommer bli en riktigt rolig helg!

Jag kör idag och jag ser inte fram emot detta, mycket trafik på vägarna tydligen. men men, solglasögona på och lite bra musik, sällskap och lite gottis så ska de nog gå som en dans ;)



PUSS


Love, Lina..

tisdag.

2009-06-16 - 10:33:26
idag är jag hemma från jobbet med halsont och huvudvärk.uuh.
solen skiner och jag sitter här i pyamas och tråkar! ska bänka mig i soffan och kolla på tv tänkte jag, typ animal planet eller något anant spännande ;)
ska se om jag orkar slänga på en maskin tvätt, innan tvättkorgen spricker!

Nej, TVn va det ja, ska rota fram något ätbart också, vattenmelon kanske, lite svalkande och gott?



Love, Lina..

måndag

2009-06-15 - 22:27:32
måndag vet vi alla vad det innebär, måndag är nog för dem flesta ganska måndagig.
har kännt mig lite hängig idag, ont i halsen och sådär, eller ont var väl och ta i, men ja. ni fattar.
ligger i sängen i pyamas och en stor handduk på huvudet, ska nog hoppa under täcket snart och sooooova.
Inatt var en sån där natt när det känns som att man har sovit i tio minuter ungefär, jag somnade på ett sätt och vaknade upp på exakt samma ställe, som en dö sill.

Vet ni vad det sjukaste är? i torsdags så stängde jag av mitt veckoalarm på mobilen som ringer varje dag kl 6.30 för att jag var hos mamma och skulle inte upp förens lite senare. Det har jag inte alls tänkt på överhuvud taget, alltså att jag stängt av larmet som annars ringer varje dag kl6.30. Inte ens igår kväll hade jag en tanke på det, men endå så vaknade jag klockan 6.15 i morse, och likt en robot satte jag igång larmet på mobilen och somnade om en kvart. Är inte de lite konstigt? att min hjärna väckte mig vid den tiden jag brukar gå upp och den visste att larmet inte var på, hur kunde den veta det? jag visste ju inte. haha.

Jaja nog tjatat om det nu. Efter jobbet idag blev det lite ärenden, bl.a så fylldes kylen upp med lite födoämnen, behövligt.
Mer än så får ni inte veta idag, för nu orkar jag inte skriva mer.

Natti natti, sleep tight.


juni förra året hos mamma och pappa.


Love, Lina..

lördag.

2009-06-13 - 19:17:41
tjooohooo!

Äntligen har vädret blivit stråååålande igen :) RIktigt varmt ute, jag och älsko tog en promenad till linda o co och hämtade en film, sen gick vi till mormors grav på hemvägen och sådär. jätte skönt.
Vi tog sånna dära grässtrån med frön på,och så säger man "tupp höna eller kyckling?" sen så drar man av fröna och ser vad det blir, hihi.
Jaja, annars har jag varit hos farmor och farfar nästa hela dagen, ätit middag och fikat och sånt mysigt.

Nu håller jag och mamma på med maten och jag dricker en god kall bärs. Filmen vi ska se ikväll är Vi hade iallafall tur med vädret 2. Hoppas den är rolig :) Tänkte göra en god efterrätt till kvällen också, med kesella vanilj, jordgubbar och lite annat kraffs i.

Nu ska jag duuuuka, det är tydligen kvinnogöra enligt chris. vad ska jag göra med honom? haha

trevlig lördagskväll!


Love, Lina..

fredag.

2009-06-12 - 10:11:59
är hos mor och far nu, har en himla massa hantverkare runt omkring mig. gosh! bl.a en kille som gick i min klass i gymnasiet, trevligt att träffa på honom och prata lite :)
Den ena undrade om jag skulle använda vattnet något mer nu för han skulle stänga va det, jag svarade, smart som jag är, att ja vänta så ska jag bara stänga av datorn först... de gick några sekunder och han förklarade att det var alltså Vattnet han skulle stänga av inte elen. hahaha... Vadårå, våran dator kanske faktiskt ÄR vattenburen ;) pinsamt!..

sitter och trycker i datarummet nu tills Linda ringer, ska åka på joppes skolavslutning. och de är nog bäst att jag håller tyst tills dess.

:) tjong


Love, Lina..

onsdag.

2009-06-10 - 21:36:40

ligger i soffan och luktar gott igen, nyduschad med andra ord :D är trött och ögonen sviiider. för lite sömn är  diagnosen.
idag har jag jobbat i vanlig ordning, slutade strax efter 15 och begav mig till ica maxi för lite behövligheter, ingen mat faktiskt. Men däremot köpte jag bla nya handdukar till övervångingen, badsalt och  två söta badstenar som ser ut som muffins :) Hem och städa och damma lite, sen börna till jobbet och hämta chris, och sen hem igen.

Åh har jag sagt att jag och chris ska till globen den 13 juli och se BRITNEY SPEARS :) Ska bli SÅ kul!!!
Hon har varit en idol så länge jag kan minnas typ, och en stoooor stjärna världen över. (för er som inte visste det, hehe)
Det ska iallfall bli riktigt roligt.

Jahapp, i morgon kväll åker vi neråt och jag hoppar av hos mamma och pappa. chris darling åker vidare till sina päron, och jag kommer ditskuttandes på lördag :)

Nu ska jag vila ögonen lite från datorn, har fått in en dålig ovana att hänga på bukefalos och kolla hästannonser ;) snart står jag väl utanför ytterdörrn med en kuse i handen. undra vad chris skulle säga? vi har ju faktiskt en mur runt framsidan och lite gräs imellan plattorna där den skulle kunna bo i värsta fall ;)


skämt å sido, nu är de gonatt för i kväll!


Puss o kram 



Love, Lina..

tisdag.

2009-06-09 - 19:19:30

åh, jag har värsta rensnings och rengöringssuget! Jag vill rensa allt här hemma! garderober, lådor, kylskåp, toalett, skåp, ja allt! Man samlar ju på sig allt möjligt skit genom åren som går, Skulle vara behövligt med en riktigt stor rensning.

Vi ska låna hem högtryckstvätt och en slags rengöringstvätt till altanen. ska rengöra de gamla solblekta trät och olja in det i morgon om vädret tillåter. JIPPII :) Äntligen ska vi göra iordning lite där, på vår stora fina altan. Det har liksom kommit i skymundan hela tiden, alltid massa annat som har varit viktigare, det har vi väl igentligen nu med, men jag ska rengöra trallen och C ska måla klart köksluckorna har vi bestämt.
Kanske kan jag ta en tripp till ge-kås i helgen (ska hem till mor och far och ta mina sprutor) och köpa några stora och höga krukor att ha på altanen, mamma hade sett några snygga sa hon. 

Är fortfarande helt slut efter helgen. I morse hade jag tydligen stängt av larmet, så när jag vaknade var klockan 8.05. wops. börjar klockan 8.00. Lyckat!


standardkvällsmat i detta huset:) enkelt, nyttigt och gott när man inte orkar ställa sig och laga mat efter en lång dag på jobbet.

So long lovers





Love, Lina..

bröllop, wedding, bryllup, boda, แต่งงาน,

2009-06-08 - 19:58:25
ja.. ni fattar va? :) I fredags förmiddag styrde vi bilen full mot jönköping. förberedelser och repning hela kvällen.
På lördagen var det den stora  dagen för Anna och Daniel! Och hela bröllopsdagen var helt fantastisk. Allt blev så himla lyckat och Anna och Daniel var såååå fina!
Jag och Emil var dock till en början en aning nervösa, men det gick över efter kyrkan, när vi kom till festen. Vi styrde upp tal, mat, pauser. ja i princip allt.Och kvällen var sååå lyckad och vi fick massa komplimanger om hur duktiga och söta vi var. hihi. Det var inte alls så där långdraget och seg som de gärna kan bli med alla tal och grejor utan de rullade på och alla tyckte de va jätte trevligt :)
Som tack för hjälpen fick vi mssor med paket efteråt, jag fick en kokbok med maaaaassa roliga recept med allt från hur man gör sitt eget isthe till hemmagjord chokladpudding. Sen fick jag smycken från pilgrim och ett jätte sött paket från village med the och skorpor i :) Så snälla :)

Nog om det, i veckan ska jag stääääda hela kvällarna. Längtar. Dessa veckorna inna bröllopet har varit så snurriga så det är dammigt, stökigt och grejer på golvena. ska städa varje dag tills de blir sådär fint som jag vill att de ska va. hihi.

Ni får lite smakbitar från bröllopet, hann dock inte ta så mycket bilder.

  
 Toasmasterparet; Jag och en sjukt taggad Emil :D och mitt hår med färska rosor i.

   
Lite olika från dagen, ser ni dom fyra söta brudnäbbarna? aw! den ena bar ringkudden, två andra strödde ut blad, och lilla tjejen hade en jätte söt bukett av rosor :)


Love, Lina..

tisdag.

2009-06-02 - 20:55:22
dagarna rusar förbi känns det som! och vädret vände och blev kallt. De gör inget :) det är lite mysigt med regn väder, åtminstonde när man som jag sitter inne och jobbar, hihi. i måndags var det iofs jätte varmt.

Massa fix och don nu innan bröllopet på lördag. lite pirrigt faktiskt. ska ju stå och prata inför närmare 90 pers. förstår ni hur stolt jag kommer vara över mig själv efter detta? vilket utmaning. ska bli kul, samtidigt som jag längtar tills det är över. så man kan ta ett djuuuupt andetag och inte behöva tänka på bröllopsplanering 24/7. Vilken lättnad :) hiho

medans jag ska sitta på golvet ikväll och fixa med bröllopsgrejor så tänkte jag kika på de där programet med Paris Hilton ikväll, va de nu hette. My new BFF eller något liknande, best friend forever antar jag att det menas med.

Förresten, jag har hittat världens härligaste blogg :) www.linneasskafferi.blogg.se vilken inspiration :)


Love, Lina..