PICS

2011-06-28 - 21:51:49
Fina sambon tog lite kort på mig och Hippyn häromkvällen, valde ut några som jag tyckte blev extra fina ♥













Love, Lina..

VARDAG

2011-06-14 - 12:00:00
Älskar enkla vardagsrätter som går på 30 minuter. Här kommer ett tips på en enkel och jättegod vardagsrätt!

En grillad kyckling
Sås
Ris
Grönsaker

Plocka ur köttet från kycklingen och lägg i botten på en ugnsform. Häll över sås (antingen gör man det mycket enkelt för sig och häller över någon god sås på påse som man gillar, eller så vispar man snabt ihop sin egen sås). Ställ in detta i ugnen på 175 grader, under tiden kokar du ris och gör en sallad eller kokar upp lite broccoli eller andra frysta grönsaker. Färdigt att servera :)

Klart!

Receptet på en enkel och gaaaaaalet god brunsås kommer här:

3 dl matlagningsgrädde
1 burk creme fraiche
1 hönsbuljongtärning
1 msk color it soja
1 msk svartvinbärsgelé
salt & vitpeppar

Vispa ihop allt, värm upp, klart!


Love, Lina..

RED VELVET

2011-06-12 - 21:36:42

Förra veckan fick jag paket på posten med massa roliga bakgrejor, bla pastafärger i lite olika färger. (Pastafärger är som karamellfärg typ, fast mycket bättre.)

Så idag passade jag på att baka några red velvet cup cakes/muffins. Har länge varit sugen på att prova dessa fina röda skapelser, och idag slog jag till. Dem blev jättegoda och mjuka och saftiga! Hade tänkt att ha på frosting också, men jag skippade det. Tycker ofta att frosting smakar för sött, som att käka socker ungefär, och det ville jag ju inte förstöra mina fina muffins med! Får hitta något gott recpet på frosting som jag gillar någon annan gång :)



Red Velvet Cup cakes:

125 g rumsvarmt smör
1.7 dl socker
1 ägg

1 msk kakao
2 msk röd karamellfärg
0.5 tsk vaniljextrakt (vaniljsocker går också bra)

1.6 dl filmjölk
2.5 dl mjöl
0.5 tsk salt

0.5 tsk bakpulver
0.5 tsk vitvins vinäger (äppelcidervinäger går också bra)

Börja med att vispa smöret till en krämig och fluffig konsistens, tillsätt sockret medans du vispar, tillsätt sedan ägget och vispa några minuter.
Blanda kakao, karamellfärg och vanilj, tillsätt sedan detta i smeten. Sikta mjölet och måtta upp filmjölken, häll sedan i hälften av mjölet och hälften av filmjölken i smeten medans du vispar. Tillsätt resten av mjölet och filmjölken + salt och vispa tills smeten går ihop, vispa inte för länge efter att du tillsatt mjölet då kan smeten bli seg. Blanda bakpulver och vinäger och blanda sedan ner detta i smeten. Tillsätt ev. mer karamellfärg.
Fyll upp smeten i 12 st muffinsformar, fyll upp smet till hälften av formen. Sätt in i ugnen i 175 grader i 25 minuter!

Vill man ha frosting kan man göra en enkel där man helt enkelt blandar 200 g färskost med 200 g smält vit choklad, låt stå kallt ett tag och spritsa/bred ovanpå cupcaken.


Redy to eat! :)


Detta fick jag hem häromdagen. Det är färger, söta formar, vaniljextract och spritsar! :)



Love, Lina..

LÅNGHELG OCH SOMMARVÄRME

2011-06-06 - 21:17:40

Har haft lyxen att vara ledig i hela sex långa sköna dagar! Har tillbringat tiden hos familjen i Varberg med bland annat studentfest och 30 årsfest! Har även haft några sköna soltimmar på klipporna vid havet, mysiga filmkvällar och hälsat på släkt och vänner. ♥
Men nu är både jag och min fina hemma i våran egna lilla lägenhet igen, idag har vi tillbringat några timmar vid sjön uppe i bergen och jag badade, premiärdoppet :) Sambon däremot är en riktig badkruka, han badar bara när vi är i Thailand. Idag doppade han tån och fick tydligen kramp i hela benet av kyla...Haha ;)

Vi har även släpat ut AC:n ur garaget, och den är verkligen den bästa prylen på länge. Vi satte på den när vi åkte hemifrån idag och när vi kom hem igen var det aldeles svalt och skönt på hela nedervåningen, underbart!! Vi har så mycket fönster och grejer så i vanliga fall är det ca 30 grader i våran lägenhet. Inte okej.. Men med våran älskade AC håller det sig svalt och skönt åtminstinde på nedervåningen! Bästa köpet :)

Ikväll grillade vi en färsk laxsida, så galet gott!! Den smälte i munnen och var riktigt saftig och god! Köpte en färdig marinad på påse, "teriyaki" tror jag den hette, och passade bra till just fisk. Köpte även en nyhet från apetina, fetaost som låg i "smoked chili" marinad. Jättegod! Perfekt att ha i salladen så att man får lite dressing på köpet :)










Grillad banan med choklad i till efterrätt!



Love, Lina..