Linas lilla currygryta

2010-02-24 - 20:04:49

Gjorde en riktigt krämig och god currygryta med kyckling ikväll, receptet är mitt eget, med lite inspiration från min syster :)


Ingredienser:

Kycklingfilé i grytbitar
½ rödlök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
½ äpple, i små tärningar
1 msk röd thailändsk currypasta
currykrydda
gurkmeja
paprikakrydda
röd paprika (valfritt)
minimajs (valfritt)

Gör såhär:
Bryn kycklingen i lite olja, salta och peppra. Häll i rödlök, vitlök, äpple och currypasta och låt steka med en liten minut. Tillsätt creme fraishen, currykryddan, gurkmejan och paprikakryddan i valfri mängd, smaka av själv :) Låt detta puttra en stund under lock, tillsätt sedan skivad paprika och minimajsen några minuter innan allt är klart! Servera med ris, rivna morötter och annanas, eller något annat gott!
Bon apetit!


Inte min bild, men det ser likadant ut :)



Love, Lina..

Måndag

2010-02-22 - 19:32:39

Vardagen är här för att stanna i några dagar igen, jag har varit på jobbet i vanlig ordning :) Tänkte köra ett träningspass för att sparka igång veckan på ett skönt sätt, men insåg att jag behöver handla, packa upp och tvätta istället! Nåja, får väl ta träningen en annan dag!

I helgen var vi i skåne och hade det bra! men vilket snökaosväder! Jisses! En meter snö på sina ställen och det verkar vara likadant i många delar av Sverige. Visst ställer det till massa problem, men liiiite roligt är det också tycker jag! Bättre massor med snö än massor med regn på vintern!
Har myst och busat med husets 8 månaders pälsboll i helgen med:) Han är sååå go! Och han älskar snön :)
Världens sötaste, man ser typ bara en svart liten nos som sticker fram bland all päls och en vit svanstipp som viftar, hihi!

Igår for vi iallafall hemåt igen och möttes av (om möjligt) ännu mer snö och ett kallt (-23) Örebro! burrrrrrrrrrr!
Idag har det varit lika kallt så ett varmt bad skulle inte sitta fel.. Det jobbiga är bara att det tar tre år att fylla upp vårt badkar, sen så badar jag i ungefär 2,5 minuter innan jag blir aldeles för varm och måste gå upp :P
Kanske kan ta med mig ett glas kallt vatten och en bok till badet? Får nog bli så!

Roligt förresten att vi tagit lite medaljer i OS :) Guld och brons till Anja, guld till någon skidåkare, guld och brons till två andra skidåkare, hmm, brons till den dära andra tjejen på skidor va? (Ja, jag är usel på namn!)
Sen vann vi med 3-0 i hockeyn i morse mot finland :) Yiiihoooo!!!

Några mobilbilder kommer här:


Jag veet att man inte ska ha en stor vovve i sängen, men han va ju så söt när han rymde upp där :o)

   
Det var bara att börja skotta när vi kom hem igårkväll! ;) (klicka på bilderna)






Love, Lina..

tisdag, fettisdagen

2010-02-16 - 16:05:51
..eller semledagen som jag tycker låter mycket roligare :) och självklart har jag mumsat i mig en gräddig semla på jobbet idag, slurp!

Helgen som gick var alldeles jättebra, som vanligt. I lördags fick vi äntligen tummen ur och köpte oss ett nytt köksbord! Ett ganska enkelt ekbord blev det, med svarta skinnstolar, precis som vi ville ha det, köpte med mig några våriga soffkuddar med mig hem också, kunde inte låta bli när dom låg där på nyhetshyllan och väntade på mig, så våriga och fina :)
Alla hjärtans dag har också hunnit passera, i söndags närmare bestämt. För mig och mitt hjärta blev den en mysig dag med lite småfix o sådära, helt galet underbart väder var det i söndags med! Riktigt vårväder med en stor sol på himlen och tak som droppade och vägar som torkade upp i solen, en riktig energiboost fick man den dagen:)
Så vi tog en promenad (powerwalk, för vi var sena!) in till stan och gick på bio, vi såg Avatar och den var såååååå bra! Helt klart min nya favvofilm! Jag kommer säkert bli en avatarnörd nu och lägga in avatar-bilder på mig själv och lära mig avatar-språket, hahaha!

Igår blev det ett hårt träningpass på friskis för min del, skööönt! Ikväll ska vi på kalas till älsklingens brorson som fyller hela sex år idag :) Det blir nog kul! Men nu ska jag bädda rent här hemma och städa undan lite annat..

Annars är det lugna puckar här, senare i veckan åker vi ner till skåne för att jobba där i helgen!


Lite nya våriga kuddar :)


Nyinflyttat köksbord :)


Mitt hjärta och jag .


Love, Lina..

Torsdag

2010-02-11 - 21:27:09

Jag kan verkligen inte förstå hur dagarna kan gå så himla snabbt!!!! Men det är bra för det mesta, jag gillar när det händer lite :)
I morgon är det alltså fredag, min favvodag! Vi har som vanligt myskväll här hemma på fredagar, och det kommer bli en smarrig köttfärs/paprika/svamp paj till det och ett glas rött kanske? Mmm!

På lördag är det melodifestivalen och jag har bunkrat med godis, ostbågar, chips och dipp. Man vill ju liksom inte sitta hungrig ;) Jag är faktiskt inte särskilt impad av melodifestivalen, så jag kommer väl sitta med trynet i godisskålarna istället! Tur att vi får besök så vi slipper trycka i oss allt själva. :)



Love, Lina..

Livvi Franc - Automatik

2010-02-09 - 20:05:48


Love, Lina..

måndag.

2010-02-08 - 18:38:05

sitter och äter lite mackor och te denna kalla måndagskväll.. Förra veckan var jag sjuk! urk. förkyld och allmänt förpestad nästan hela veckan, i torsdags pallrade jag mig endå till jobbet en stund på eftermiddagen, hade lite måsten som jag behövde ta tag i, samma kväll satte jag och älsklingen oss i bilen och åkte söderut.
Jag blev avdumpad hos mamma och pappa medans han fortsatte ännu lite mer söder över.
Det var dax för lite sjukhusbesök för min del, samt en massa mys med vänner och familj över helgen :)

I fredags fyllde min gamle vapendragare Jessica år! Det firade vi hemma hos Malin, Sanna o marcus var där också!!! (Dem är äntligen hemma från Thailand, wiiie.) Det var SÅ kul att träffa åtminstinde en liten del av the gang ;) Hur ofta befinner vi oss i samma världsdel samtidigt liksom? haha.

Helgen var jättebra iallafall! Och nu sitter jag här hemma i mitt lilla vardagsrum igen och har en hel vecka av vardag framför mig, händer nog inte så himla mycket faktiskt. Jobb som vanligt, ingen träning är fortfarande lite hostig och sådär. Ska börja denna veckan med lite nätshopping nu ikväll om jag hittar något kul tänkte jag, det blir kul :)

Blir ett torrt inglägg denna torra måndag, för jag har fortfarande inte fått tummen ur att lägga över alla bilder till nya laptopen :)

God kväll!


Love, Lina..