söndag.

2010-01-31 - 20:58:03

en riktigt härlig helg lider mot sitt slut, och söndagskvällen tillbringar jag i soffan framför ponnyakuten och blåsningen :)
Känner mig lite krasslig (skräll) så har jag tagit det lite lungt idag och myst runt här hemma. Har lagat kålpudding till middag, så himla gott, med kokt potatis och gräddsås och lingon. mmmm.. Sen så har jag fixat lite i köket o sådära. Juste var i stallet en snabbis också och hämtade lite grejor.

Ska visa lite bilder på köket tänkte, har köpt en hylla på rusta som vi satt upp och satt kokböcker på bla. Blev jättefint! Sen har jag köpt nya krukor till köket också som blev jättefina i mitt kök :)






Gardinen ser faktiskt inte så konstig ut i verkligheten..eller??! haha, nu blev jag osäker, måste gå och titta!!
Bonusbild på slutet, en kladdis med glass och grädde som har slunkit ner i helgen ;)


Love, Lina..

Onsdag.

2010-01-27 - 18:41:31
Hej och hå denna snöiga dag! Vilket väder vi ligger inne med va?!:)
Blogginspirationen är som man kan ana väldigt borta för tillfället, tror jag har tappat den i djup snö eller något, kanske tittar den fram lagon till våren igen? :) Vi får väl se, har lagat mat och bakat endel som jag har tänkt lägga ut här, men har verkligen inte orkat eller haft någonlust!..
Jaja, nog om det.. här kommer ett roligt klipp som en liten räddning i bloggtorkans tider.


Love, Lina..

fredagsmys.

2010-01-22 - 20:23:17

Sitter hemma i mamma och pappas vardagsrum och har fredagsmys ;) vi har käkat tacos och nu tittar vi på på spåret, hihi.
Jobbade tills efter lunch idag sedan satte jag mig i bilen och styrde kosan 36 mil sydväst och hamnade slutligen här :) C är i tyskland hela helgen så jag passar på att hälsa på familjen min. Med NRJs fredagsmusik på hög volym är det riktigt roligt att åka bil, särskilt när man har en riktigt bra bil att åka i, smidigt och enkelt :)

Jag sitter faktiskt och surfar för första gången på min nya laptop :)) Efter kraschen på den gamla bestämde jag mig för att investera i en ny aldeles egen dator, så nu gäller det att flytta över alla bilder och sådär från gamlingen bara.

Happ, nu ska jag återgå till den riktiga världen en stund.. :)



ha en bra fredag alla, ta hand om er där ute!

 



Love, Lina..

onsdag.

2010-01-20 - 21:28:10
hej hopp, nyss hemkommen från kalas, mucho trevligt! Känner mig sååå seg så ska nog gå och lägga mig i min mjuka och lockande säng snart :) Har igentligen ingen lust eller inspiration att skriva någonting här idag faktiskt, men tänkte lägga in en söt video så jag passar på att skriva några rader iallafall. I morgonbitti bär det av till jönköping på marknadsföringsmässa, skoj! Alltid roligt med lite omväxling i arbetet! Äsh, nu orkar jag inte skriva något mer för jag har faktiskt ingenting att komma med känner jag idag.. Söt häst som leker med en boll kommer här :)


Love, Lina..

måndag.

2010-01-18 - 22:54:51

lappen (laptopen) min har bestämt sig för att sluta funka, så nu har jag varit datalös i några dagar.. Nu snodde jag den stationära för ett slag, som chris annars sitter bänkad vid och jobbar :o) Men nuså!

Jag har faktiskt varit och tränat idag vilket jag är mycket stolt över :) Jag och tjejorna på jobbet har nämligen anmält oss till tjejvättern så jag har liksom inget val än att börja röra på fläsket!
Tjejvättern går ut på att man ska cykla 10 mil (!!!!) hihi, ska bli roligt faktiskt, vi ska trycka upp kläder med företagets logga och sånt på tills loppet också :) En liten detalj som saknas dock.. en cykel! Jag har liksom ingen cykel, men de ordnar väl sig :P Jag tror inte att Lori har något emot att ha mig på pakethållaren annars ;)

Jaja, annars händer det väl inte så mycket, det rullar på som vanligt tycker jag. I morgon blir det stallet och rida lite på lillkillen och klippa hans man som växer så det knakar!
Måste för övrigt köpa en ny hjälm, funderar på en som verkar bra och framförallt säker, back on track nånting heter den, men jag vill gärna prova innan jag köper, ska se om den finns att prova någonstans här i örebro, ev. i varberg. sådeså!
För övrigt ska jag nog hem till mamma och pappa i helgen och leta fram mina Min Häst tidningar :) Åh, vill läsa alla bra serier igen! haha, jag vill verkligen det!
Minns en jätte sorglig serie om mulle när han räddar sin släkting från kolgruvan, och han är blind för han har levt hela sitt liv där nere, sen springer dom ut på en äng och efter ett tag kan han se igen! Aw :) hihi.




Förresen tycker jag att alla kan bidra till offren i Haiti, det är det minsta vi kan göra!
50 kr är inte mycket, skippa cigarettpaketet, colan+chipspåsen eller mc donalds maten för EN endaste dag! Det är INTE mycket begärt..
Jag har jättesvårt att skänka pengar hur som helst för jag litar inte på att mina penar verkligen går till att hjälpa till. Röda korset verkar dock väldigt bra och dom är alltid snabba på plats när det gäller osv, så jag tänker skänka 200 kr genom dem! Man kan gå in på deras hemsida och skänka pengar direkt med sitt betalkort också, samt läsa om ders arbete där och vad som händer varje dag, klicka på länken under!
http://www.redcross.se/rksf/sfdesign.nsf/main?openagent&Layout=Haiti&docid=4E676D30550489E7C12576AB0025B202&size=&menu0=0&menu1=1

TV4 och Röda korset
PG: 900800-4
Skriv ”Haiti” på inbetalningen.

Eller sms:a AKUT NU till 72900 – då skänker du 50 kr till Röda Korset/Haiti.

Läkare utan gränser
PG: 900603-2
BG: 900-60 32.
Skriv "Akutinsatser" på inbetalningen.

SMS:a LIV till 72990 så skänker du 50 kronor
Läkare utan gränser har även en gåvoshop på nätet.


Svenska kyrkan
PG 900122-3 www.svenskakyrkan.se SMS:a FRAMTID till 72950 så skänker du 50 kronor

Rädda Barnen
PG: 90 2003-3
BG: 90 2003-3
Märk talongen ”katastrof”

Sms:a KATASTROF till 72950 för att skänka 50 kr
eller HAITI200 till 72950 för att skänka 200 kr
www.rb.se



Love, Lina..

Rolig video... ;)

2010-01-14 - 21:40:13


Love, Lina..

måndag.

2010-01-11 - 21:10:21
hej hopp.

Helgen har fortsatt varit väldigt kall, men väldigt bra tycker jag. I lördags fick jag mig ett ryck och städade undan julen, och städade och köpte några buketter med tulpaner och liljor som jag satte fram istället för tomtarna och ljusstakarna, blev så fint så! Nu är våren välkommen ;)
Sen har vi lagat lite mat, bakat blåbärspaj med hemmagjord vaniljkräm. Riktigt gott! Har varit i stallet också, hästarna fick stå inne i söndags pga kylan så Marcusius fick sig en härlig promenad i snön! Han älskar när vi är ute och går, det märks verkligen :) Kanske beror det på hans bakrund? Han är ju inte avlad för att någon ska sitta på ryggen igentligen. Vad vet jag.

Idag är det måndag, segaste dagen på hela veckan! Åkte iallafall hem efter jobbet och satte på mig mjukisbyxor, gjorde te och mackor och tände massor med värmeljus, frusen som jag var. Just när jag satt där i min lilla härliga bubbla och skulle just ta första tuggan på mackan, så ringer chris.
- Heeej, kan du hämta mig nu?..
Jomenvisst, gärna! Jättegärna! Det var bara att blåsa ut ljusen, trycka i mig mackorna, och stänga av Dr. phil som just börjat och ge sig ut det hääärliga vädret, haha :P Så kan det gå ;)

Inatt drömde jag att jag kunde flyga, det var så läskigt och verkligt. Jag flög över new york och jag fick verkligen en sån där svindlande känsla i magen när jag flög för staden var så stor och jag var så högt uppe, uuuh. :)
Sen landade jag och jag kom inte upp igen för jag var tvungen att ha en jätte lång nedförsbacke för att kunna ta sats ordentligen så jag kunde lyfta. hihi, tokigt.
Drömtydning, att flyga: Drömmer du att du flyger som en fågel i luften, kan det vara ett uttryck för längtan att höja sig över vardagens enahanda och inger ofta lyckokänsla.



natti natti!


Love, Lina..

fredag.

2010-01-08 - 22:08:44

Idag var det så kallt att när jag skulle hämta in min ridjacka från bilen var den aldeles ihopskrynklad och hård, haha, verkligen stelfrusen! Så kan det gå ;)..

På tal om ridjackor, idag lärde jag mig genom radion att hela jordens befolkning får plats på gotland!? Jag kan bara inte tro att det är sant.. tänk ALLA amerikaner, ALLA afrikaner, kineser, ryssar.. det kan bara inte gå!?
Chris gav mig en uträkning och bevis på att det faktiskt går, men nej, i min hjärna går det bara inte, folk skulle hamna i plurret, sådeså.
:)

Nu är det iallfall Fredagkväll och jag sitter och smular chips här i soffan, somnade här förut så jag kommer väl sitta uppe halva natten..


sålänge jag hade något att hålla mig i kände jag mig jäkligt häftig i mina inlines! :o)

So long!!



Love, Lina..

onsdag.

2010-01-06 - 21:10:23
Go kväll.

Sista lediga dagen idag, för i morgon börjar jag jobba igen efter en lång tids ledighet! Känns helt okej att komma in i rutinerna igen faktiskt.
Idag har jag varit i stallet och tagit hand om pållen, drog på mig termobyxor, tröjor, tjock jacka, halsduk, tjocka vantar, mössa osv och red ut i -20 grader och fy satan vad mina kinder och mina tår frös fast!!! Haha, jisses vad kallt det är.. kanske skulle ridit en lite kortare sväng när jag tänker efter ;) Jaja, det var mysigt endå att rida runt i snön och det fina vädret trots allt.
Tinade upp mig i duschen sen och skjutsade in en krämig potatisgratäng i ugnen som jag och älsklingen smaskat på ikväll.

Kollar just nu på "Trinny och Susannah stylar Amerika", där dom väljer ut en person som får en helt ny stil och en helt ny garderob och massa kläder som framhäver och passar ens kroppsform. Vilken skillnad det kan göra bara genom att välja rätt sorts kläder! roligt program :)

Jahopp, det var väl allt för denna gången :o)





Love, Lina..

LONDON.

2010-01-05 - 02:16:03
Heeeej.

Är hemma i örebro efter en mycket snabb visit i båstad, och en ännu snabbare i varberg. Nu har jag äntligen några dagar hemma innan jag börjar jobba igen. Ska ha riktigt sköna hemmadagar med tvätt, städ, matlagning och fixa och dona i mitt lilla hem :)
Kan ni förstå att vi har haft snö heeeeela julen här i Örebro? I flera veckor har det varit riktigt kallt och snöigt, och jag snackar inte om lite vitt på marken här utan jag snackar norrlands-snö ;) Helt galet, och så himla roligt med en riktig vinter! Jag har ju dock knappt varit hemma, men..endå :)

Nåja, tänkte lägga in lite bilder från London och berätta lite snabbt om hur vi hade det och var vi gjorde! Det var en jätte bra resa och jag älskar London, det var sååå roligt!!

Vi var alltså dä i fyra nätter och bodde på ett jätte bra hotell som hette kensington hilton! Jätte stor och mumsig frukostbuffé och helt okej rum! Det roliga var att det var så sjukligt kallt på rummet första natten, även fast vi drog på varmaste så var det svinkallt på morgonen, så på eftermiddagen dagen därpå när vi kom tillbaka till hotellet så tänkte vi klaga lite, så vi gjorde det och det skulle komma en el-kille till oss och se om de va nåt fel.
Det var bara det att det hade blivit jättevarmt under dagen, haha! Så den dära elkillen tyckte nog vi var knäppa, men han gav oss en värmefläkt som vi körde lite, och dagen därpå hade städerskan öppnat fönstret för att vädra lite i vårt stekheta rum ;) hihihi..

En annan rolig sak som hände var att brandlarmet gick en kväll..
chris- klä på dig skor o jacka så går vi ut.
jag - eeh varför dååå!?!? *helt chockad*
chris - man brukar liksom springa ut om brandlarmet går, knäppskalle.

Haha, jag är så inställd på att det alltid är falsklarm så jag tyckte liksom det var onödigt att bry sig ;) Det kommer väl nån och säger till om det brinner på riktigt.. eller nåt:P Farligt de där faktiskt att man vänjer sig vid falsklarm.. Och det visade sig att det var falskt också! ;) Tur är väl det!

Nu lite bilder, (klicka på bilderna för att få dom större)

DAG 1 :
 
Första kvällen checkade vi in och tog oss en promenad i området, vi satte oss på något pizzahak och åt lite, sedan köpte vi med oss lite gottis och slängde oss på hotellrummet och kollade film och somnade ganska snart ( huttrandes i det istida rummet;) )

DAG 2:

  

   
Andra dagen bestämde vi oss för att ta en taxi till Oxfoord street och kolla runt i lite affärer! Efter ett par timmar gick vi till ett Haagen Dasz café och åt så sjukt goda saker!! Jag åt (se stora bilden) pannkaka fylld med tjock kolasås och bananskivor, plus två krämiga glasskulor med smak av karamell och hasselnöt, och grädde. Det var typ det godaste jag åt på hela resan :D Chris åt en stor skål med "brownie explosion". slurp.
Efter en stor god fika vandrade vi vidare till Natural history museum och tittade runt bland gamla dinosaurie-skelett och massa annat! Bilden längst till höger är en slags sten :) 
Efter en lång och regnig (!) dag tog vi en middag på hotellet och slappade på rummet. Härligt :)...


DAG 3:
     
  
  
  
Ännu en ny dag i storstan! Idag efter frukost tog vi en taxi till det stora varuhuset Harrods och tittade runt bland exclsiva smycken och gucciväskor! Fem våningar stort är det! Jag kände att jag måste ju bara ha en Harrodspåse med mig härifrån så jag skrapade ihop till ett skrivblock och en penna, och så fick jag min efterlängtade gröna påse med mig. hahaha! Ne då, de finns lite normala grejor där också faktiskt ;)
Efter en kaffe/varmchoklad på starbucks åkte vi vidare för att besöka den berömda och gigantiska kyrkan Westminister abbey där bla prinsessan Diana gifte sig, och begravdes. Sen ligger det en massa flera hundra år gamla drottningar, kungar, prinsar och prinsessor där! Det var jätte vackert och intressant att strosa runt och titta på allt, man kände sig liten som en myra där inne :)
Sen var det dax att åka tillbaka till hotellet för att svira om och åka mot Lyceum theatre där vi skulle se lejon kungen! Först käkade vi middag på en liten pub i närheten, sen köpte vi lite godis och tog plats i den stora, gamla fina teatern. Men jisses vad brant den var! Vi satt ganska högt upp och Chris satt och höll sig i en stolpe bakom för det kändes som att han skule stupa framåt och ramla ner (20 meter ner). hahaha, huvva :P Teaterna var hursomhelst jätte bra!..
Vi satte oss i lobbyn på hotellet efteråt och drack varsin jordgubbsdrink innan vi gick upp och sussade. Man måste ju lyxa till det när man är på semester, vi som annars var ganska torra och höll oss till jelly beans på hotellrummet om kvällarna, haha! Thats us i guess ♥

DAG 4:
    
 
    
  
Idag åkte vi tidigt till madame tussauds för att kolla på vaxdockor! Det kändes ganska roligt att gå runt bland hollywoodstjärnorna, först tog jag mig en pratstund med Will Smith, hängde lite med Shrek och tog några samtal åt Obama ;) Jag märkte att många kändisar är väldigt korta i verkligheten. På madame tussauds får man gå ner i "horror chamber" (eller vade det nu hette). Det var ungefär som hotell gasten på liseberg, man gick på ett led i en mörk källare och det kom fram människor som typ drog i en och som stod bakom galler och skrek, sen hade dom byggt upp avrättninsmaskiner som man använde förr i tiden.. Asså, jag höll på att skita ner mig och höll krampaktigt om en helt främmande människas ryggsäck framför och skrek mig hes! hahaha. (sorry pal for your tinitus and broken bag if you read this, hahaha;) )
Efter denna lilla upplevelsen bestämde vi oss för att kolla läget på British museum, OMG vilken gigantisk byggnad! Skithäftigt var det.. vi kollade runt bland massa random egyptskulpturer utan näsor o sådär ett tag :) Kliade oss i skägget och låtsades vara intresserade ;)
Sedan åkte vi vidare till china town där det var jätte skumt och läskigt! Usch! Stannade nog i 10 minuter...
Vi åkte till Hard rock café istället och tog oss varsin burgare och så köpte jag en hard rock tshirt och mjukisbyxor där :)
Trots att vi hunnit med ganska mycket idag var klockan inte speciellt mycket, men vi åkte faktiskt hem till hotellet och vilade några timmar och gjorde oss iordning för kvällen (NYÅR)!


      
Kvällen tillbringades på en thailändsk restaurang som heter Mango tree. Riktigt myigt var det, jättehärlig stämmning och en dj som spelade bra partymusik! Vi åt jättegod 3rätters och drack champagne och skålade.
Strax innan tolv rörde vi oss mot London eye där fyrverkerierna skulle vara, det var galet mycket med glada folk och riktigt härligt/konstigt att stå på en liten gata i London city och inviga det nya året med stora fyrverkerier och en varm famn som höll om mig :) På gatan träffade vi två stycken som bjöd på skumpa och undrade om jag kunde ta kort på dom och maila, för hans batteri på kameran var slut. Så jag fick hans visitkort och han sålde tydligen peruker och hårbonader ;) hehe, jaja får väl maila över dom där korten till honom ;)

DAG 5:
    
Idag var det dax att flyga hem igen och checka ut från hotellet. Dock gick inte vårt plan förens 20.00 på kvällen så vi hade några timmar att slå ihjäl, vilket vi gjorde runt hörnet av vårt hotell på ett super stort köpcentrum som heter Westfield. Även där var hela nedervåningen fylld av gucci, prada, armani, miumiu, burberry, ed hardy, jimmy choo, rolex osv osv osv.. på övervåningen kunde dock vi dödliga hålla till :) tss. Westfield är det perfekta stället att ta med pojkvännen! Vet ni varför? Det var gratis wifi där så chris kunde surfa, kolla jobbmailen osv medans jag shoppade på topshop och blanco och gjorde gelenaglar :D
På eftermiddagen tog vi en taxi till flygplatsen och åkte hemåt till vårt lilla avlånga land igen.


Några praktiska tips på Londonresan:

- Ha GPS i mobilen med londonkarta, superbra när man ska promenera till olika saker utan att gå vilse och snurra runt på 77 olika ställen ;)
- Boka biljetter dagen före till madame tussauds OCH se till att vara där lite innan det öppnar för att slippa timmar i kö.
- Man MÅSTE fika på Häägen dazs cafét! :)
:)

..Gott nytt år!!!



Love, Lina..