Message from Thailand

2009-01-27 - 16:26:17

Heej!

Hoppas allt är bra med er där hemma, här är det helt fantastiskt!

I söndags var det premiär på stranden här på hotellet. Vi har hotellets trädgård just intill stranden så det är prefekt att ligga där, dels för att det är gräs ist för sand och dels för att vi har gratis solstolar och en himla service. Stranden är fin, vattnet fint. Jag red på stranden :D Det var jätte härligt. Jackie hette min häst, hihi. Det går runt lite försäljare samt hästar här fram och tillbaka på stranden och frågar om man vill rida, självklart kunde inte jag stå emot, dom är jätte fina hästarna:)
Beställe in lite svalkande dricka senare och jag drack en "mango tango" Det är som en smoothie ungefär, så himla gott. Frukten här är verkligen jätte smaskig! Vad gjorde vi mer i söndags? Vi vilade en stund på eftermiddagen sen åkte vi in till HuaHin, åt på en resturang som låg på pålar ute vid havet. Beställde nudlar med räkor, bläckfisk, chilli. Eh, sjukt staaaaarkt !!! haha asså det var galet, min mun brann nästan upp! Men gottigt var det. Att beställa chili mat här är inte riktigt samma som hemma i sverige, hehe. Maj gad!

    
hihi                                                                                  sol o bad                              pappa
 
jag o mamma                resturanger vid vattnet

Igår hade pappa migrän så han låg inne på hotellet nästa hela dagen, stackarn! Jag mamma och chris åkte in till Market village för att köpa medicin mot migränen, vi fick två olika tabletter som han skulle ta. Inget brukar bita på honom men vi hoppades på det bästa.

Vi andra stannade här vid hotellet och stranden, vi badade åt lunch och njöt av tillvaron! ca 30 grader har det varit, första dagen var det lite mulet men det är bara skönt!

Medicinen hjälpte, jippi! Så på kvällen åt vi middag på en av resturangerna här på hotellet, sen gick vi en lång promenad mot monkey mountain (apberget) för att kolla läget lite, vi gick dock inte upp för att träffa de galna aporna :D de vågade vi inte. hihi.

Efter några timmars promenad tog vi en välförtjänt tuk-tuk hem till hotellet och satt på mamma o pappas altan och myste lite md chips cola öl mm.


    
hotellresturang                   promenad hua hin         c och vår följeslagare     tuk tuk, haha!

Idag efter frukosten tog vi en taxi till en liten paradis strand några km söder ut till Sai Noi beach. En liten vik omringad av berg. Där tog jag en fotmassage och mamma och chris tog varisin en timmes thaimassage för 75 kr :) Jätte härligt var det, man låg på sängar under deras genuina halmtak och hörde vågornas brus och kände den varma vinden mot kroppen :) Såååå härligt! En av massagetjejerna gav mig huvudmassage och borstade mitt hår och gjorde en fläta också :) alla är så snälla.

Jag pappa och chris vandrade upp för en tio mils lång sten trappa upp till en mega buddah! PJUH! svetten lackade. haha!

Sen åkte vi hemåt och tog varsin kall dusch (eller, chris tog ett varmt bad i badkaret, haha! söt! han är inte som alla andra)

I eftermiddags åkte vi in till Market village igen, det är som en stor galleria med massa affärer/apotek/matställen osv. Jag och mamma handlade lite krafs :)

Sen gick vi vidare in till själva centrum här i Hua Hin och åt på ett ställe som heter Mama Mia, ett italienskt ställe, jätte god mat var det!

Sen tog vi en tuk-tuk till hotellet och handlade lite på 7eleven, och nu är vi inne hos mamma och pappa. Ska snart gå in till oss, i morgon blir det nog en heldag på stranden här vid hotellet. Detta hotellet är helt otroligt! Helt fantastiskt! Man blir behandlad som en drottning. Och det är så vackert överallt, rent, härliga växter och träd, poolen slingrar sig runt resturangerna och en stor mega fontän mitt i allt, och en bäck med fina näckrosor mm. Allt i asiatisk stil. Och trädgårdsmästare som går och sopar, vattnar och sköter trädgårnarna hela dagarna. Man har lust att ge all dricks i världen til dom. Hotellet är ganska stort men det känns endå mysigt och personligt.


    
sai noi beach            sai noi beach                fotmassage                      mamma får coconut oil massage

Nu ska jag sova, hoppas ni har det jätte bra där hemma!

Hörs snart!



Love, Lina..

Dag ett i bilder

2009-01-24 - 17:12:33
   
Fika på Arlanda                  Framme på hotellet           Utsikt från lobbyn

              
Hålet in till toan ser man     Jätte gosiga sängen      Balkong
där.

                              
Åt på en av hotellområdets         Dom hade super-               Sen gick vi en sväng
resturanger, som ni ser så         goda fruktiga drinkar där!  på stranden.
satt vi liksom på golvet
med benen ner under bordet :)

Nu är det dax att sova, äntligen en riktig natts sömn :)


Love, Lina..

Sawadee kaa!

2009-01-24 - 11:37:17

Nu är vi framme i underbara Thailand, närmare bestämt Hua Hin efter en lång resa med lite förseningar, dimma, och landning på fel flygplats ;) Men nu är vi på plats!

Vet itne riktigt hur jag ska beskriva detta stället för det är så himla fint, helt otroligt vilken atmosfär! När vi kom fram till hotellet så fick vi varma handdukar att torka av oss med, sen fick vi varsin välkomstdrink, och någon tog hand om våra väskor. Man blir verkligen bortskämd! Det är en stor trädgård här på hotellområdet med massa exotiska växter, fontäner och sådana där thai statyer mm :) Hotellrummen är hur mysiga som helst, med skön AC på rummet och fläkt i taket på altanen plus två stora sköna fotöljer därute. I badrummet kan man liksom skjuta undan väggen så när man ligger i badet kan man sjuta bort den och så blir det ett hål rakt in i sovrummet :) Ni ska få se lite bilder snart om det går att sätta in här. Vi har med oss en laptop nämligen så jag sitter och skriver från hotelrummet, inte jätte billigt dock med internet på hotellet dock.


Nu har jag presic vaknat efter några timmars vila, känner mig ganska lost på både dag tid och rum just nu, hihi :)

Varmt är det ! Säkert 30 grader och hög luftfuktighet, att gå ut på altanen känns som att gå in i ett varmt rum ungefär :D

Ska ta n dusch nu sen ska vi gå över till mamma och pappa så ska vi käka lite på hotellet resturang och se oss runt omkring ikväll. Klockan är runt 17.30 här nu.


I morgon vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på, men jag skriver snart igen.


Ha de bra! PUSS!



Love, Lina..

Hej då !

2009-01-22 - 22:10:25

Mamma och pappa är hos oss nu, vi kollar på handbollen, eller jag och mamma har gått igenom våran packning och sånt dära :) Vi har käkat ägg och räkmackor och bara tagit det lungt, skönt. Känner mig otroligt trött, är nog för spänningen inför resan och allt man måste komma ihåg o sådär som har släppt lite nu.

I morgon vid 9 åker vi mot Arlanda, efter lunch går flyget :) Ska absolut försöka uppdatera här så ni får hänga med på min resa.

KRAAAAAAAAAAAAM!



älskade älskling <3 du är bäst pojken.



Love, Lina..

såhär kan det gå på tågstationen

2009-01-22 - 17:28:40


Love, Lina..

Sök världens bästa jobb

2009-01-20 - 17:18:50
Bild: Tourism Queensland

Nu kan du söka världens bästa jobb

Arbetsuppgifter: snorkla, blogga, äventyra och sola


Världens bästa jobb finns i Queensland i Australien. Just nu söker Tourism Queensland en person som ska sköta om en ö i Stora Barriärrevet i sex månader. Fristen för att söka går ut 22 februari. Nyligen utannonserades "Världens bästa jobb" i Queensland där den sökande ska sköta om en ö i Stora Barriärrevet under sex månader. 850 000 kronor för att sola, snorkla och blogga Jobbet går ut på att bo på Hamilton Island, och bland arbetsuppgifterna ingår bland annat sola, äventyra och snorkla, samt blogga om och filma sina upplevelser.
Lönen för att turista bland öarna i Stora Barriärrevet är 150 000 australiensiska dollar, motsvarande cirka 850 000 svenska kronor. Den lyckliga får även ta med sig sin familj eller en kompis att dela upplevelsen med.
Skicka in din videopresentation innan 22 februari Vill du söka jobbet måste du skicka en videopresentation av dig själv där du motiverar varför just du ska få jobbet. Sedan kommer elva kandidater att bli inbjuden till Australien på intervjuer från 3-7 maj. Redan under de första 24 timmarna efter offentliggörandet av jobbet hade 200 000 personer från hela världen sökt jobbet, enligt turistchefen i Queensland, Anthony Hayes.
Läs mer om jobbet på http://www.islandreefjob.com/
(Artikel från reseguiden.se)

eh, ja tack!


Love, Lina..

Måndagssurr

2009-01-19 - 19:44:17
Hej på er !

Hoppas ni haft en bra dag, min dag har varit en typsk måndags dag. Seg, trött, ja ni vet. Efter jobbet åkte jag in till stan en snabbis, hämtade en klocka, kollade lite affärer och sådär. Köpte inget, har ingen lust, jag bara ääääsch, jag orkar inte =) Sen köpte jag med mig två smarriga mackor och åkte till jobbet igen och fikade med darling som jobbar ikväll.
Pratade med mama förut, hon hade köpte lite saker på apoteket idag till resan, börjar kännas nu att det bara är tre dagar kvar :) hihi. pirrigt.
Två pers är hemma för magsjuka på jobbet, vilket betyder att jag tvättar händerna ovanligt mycket ! Och så känner jag efter ibland och tänker "mår jag inte lite illa endå" "jag känner mig lite konstig i magen" ooooosv.. Men NEJ! Ingen magsjuka kan klubba mig, jag ska på de där planet om jag så ska sitta isolerad i en säck och spy hela vägen!

Pratade med min vapendragare och kollega Anna förut, hon va så rolig:)
"Ta med er magmedicin och sådana grejer"
"Aa vi ska göra det, dom har ju apotek där nere också om de skulle vara något"
"Jaa, fast där vet man aldrig vad man får för kuckelimuckmedicin!!" Haha lät så skojigt:)

Nu var nog mitt måndagssurr över för denna måndagen, cred till den som orkade läsa allt :)
Dax att åka hem, slänga av sig jeansen, på med mysbyxor, ta sats och hoppa ner i soffan med fjärren i högsta hugg!
Idag kommer mannen som talar med hundar, en favvo! Sen kommer den där nya serien Lipstick jungle, är de nåt att ha tro?

God kväll på er.


Love, Lina..

@ home

2009-01-18 - 22:28:14
.. nu är vi hemma i örebro igen, skönt. jag har tagit ner sommarkläderna från övervåningen, tagit fram bikinis och sådär, blev så sugen på att packa :) inte långt kvar nu, fyra dagar närmare bestämt. iih!

nu ska jag lägga mig i chris knä, be han klappa mig och sen somna hade jag tänkt :o)
han är ju för bra, min C.




nattinatti, sleep tight.

.. juste, grattis sannis till förlovningen! kul att du ringde idag!


Love, Lina..

Road tripp

2009-01-17 - 19:27:31

Eftersom jag kommer tillbringa endel tid i skåne nu så köpte jag lite shampoo osv att ha här så man slipper släpa med varenda gång, köpte shampoo och balsam från Fructis thickness and shine, och det var superbra ! Luktade godis också :) Har använt frisör shampo ganska länge nu men detta var ju bättre, same shit diffrent name tror jag, faktiskt. Så nu slipper jag lägga massa pengar på dyrt shampoo, vilken lättnad :P haha :)

Över till annat.. vad har hänt idag då? Åkte på en liten tripp in till Halmstad idag, var inne på Hööks, en liten skitaffär ju :( trodde de skulle vara stort. Sen var vi runt lite där, köpte en söt svart tunika/klänning som man knäppte fram med en lång dragkedja. Den blir jätte bra i Thailand :))

I morgon blir det jobb, sen åker vi hemåt mot vårat lilla hem :)

So long



Love, Lina..

Morgonen gryr i Båstad

2009-01-17 - 08:51:37
Endast jag är vaken här i huset.. ligger under täcket och surfar lite :)
Såg ni lets dance igår? Annkas klänning var to die for!! så himla fin, vill ha! Försökte hitta en bld men hittade ingen bra bara..

Om ett tag blir de frukost sen får vi se vart dagen tar oss.

Puss o kram



Love, Lina..

boost

2009-01-15 - 10:51:44
Nu är jag boostad med lite sprutor igen, promenerade fram och tillbaka till sjukhuset i morse (frivilligt). gu va mycke sprutor och har tagit de senast, hoppas min kropp gillart bara.
Igårkväll efter stallet åkte jag och darling neråt, han dumpade mig i varberg och åkte vidare till ängelholm, tar tåget ner till ä-h vid 13 tiden idag, ska åka och handla lite saker och köpa med mig någon god lunch och tidning till tåget först tänkte jag, tar 1,5 timmar till ängelholm härifrån med tåg. LYX :D Jag är ju van vid mina 8 timmars resor med blod, svett och tårar ;)

Mamma är och handlar med robin och miranda, dom ska hit och baka chokladbollar.

jaha, nehe ska nog ta en kop te eller nåt. fryser !

8 dagar tills vi åker


Love, Lina..

workie

2009-01-13 - 20:48:19
sitter i soffan och kollar på top model, idag har jag varit på jobbet som vanligt, håller på med roliga arbetsppgifter nu så dagarna går jätte fort! Har förresten träningsvärk i princip heeeeela kroppen, skönt :) Tränade igår och det var riktigt roligt och skönt! Älskar jympa passen man får rejäl träning, både kondition och styrka! Perfekt!
I morgon åker jag och c till ängelholm, vi ska jobba där tills på söndag.

Ooooooooch, vet ni vad som händer nästa vecka? På månda - torsdag ska jag jobba.. SEN ÅKER JAG TILL THAAAIILAAAAAAAAAAAAND! :D ska bli sååå spännande :):) åh vad jag längtar ! sola, bada, shoppa, äta, uppleva och njuta av detta vänliga land :)

Nu, top model.

   


Love, Lina..

Vår inspiration

2009-01-10 - 20:26:21

                   


:)

hm.se

nelly.com

forever21.com



Love, Lina..

Vilken underbar dag

2009-01-09 - 17:33:38
Återigen sol över örebro, vad härligt det är! Pigg blir man och man känner sig lite ljusare och lättare på nåt sätt. visst? Solen sköljer bort vintrens mörker som har lagrats i kropp och själ ;)

Fredag idag =) jag sitter bänkad framför lets dance ikväll, blondinbella ska ju dansa! Ska bli kul att se henne och dom andra. Skulle också vilja kunna dansa, gick på dans förra året men alltså min koordination är så himla dålig, vet inte om det går att öva upp den. Har alltid haft dålig koordination, kan knappt vara med på ett arobics pass utan att göra bort mig och sprattla med ben och armar, haha! för andra ser det så lätt ut ju. Jaja nog om det :)

Sitter på kontoret i ridkläder, har varit i stallet hos rallis idag, mysigt. Nu ska jag dra med min arbetsmyra hem och laga tacopaj och duscha och sätta på myskläder och tända lite ljus, bla mitt fina energiljus som jag fick av min syster i julklapp :)

Ha en skön fredag, ta hand om er .


Love, Lina..

sunshine in orebro

2009-01-07 - 18:33:09
vilket härligt väder det är idag! Kallt, men strålande sol. Får lite vårkänslor i kroppen :)
Back to business idag då, kändes helt okej, var inte ens trött i morse ?! Har rensat undan lite gammal jul på jobbet, köpt nya blommor och frukt osv. 
 
Tänk vad tiden går fort endå, lite skrämmande ibland, hur allt kan förändras. Tänk om man kunde se in i framtiden, kanske inte hade varit så bra alla gånger, men jag hade gärna velat se!
Minns för massa år sedan när jag läste att "var femte människa i din klass kommer att flytta ifrån varberg .. (nåt sånt)" Och jag tänkte, va? undra vem det blir, hade inte ens tanken på att det faktiskt skulle bli jag själv, det hade jag aldrig trott. Och här sitter jag några år senare, i Örebro, jobbar med husbilar, bor i en fin lägenhet med min pojkvän. ÖREBRO? Va gör jag här? Hjälp hur kom jag hit liksom... haha, rätt farcinerande ibland. Tänk att just jag och chris träffades av alla människor i hela sverige, det måste ju ha en mening på nåt vänster? Undra hur världen hade sett ut om man fick leva ett liv (som man gör nu) och sedan leva ett till liv, tänk vad mycket man hade kunnat ändra på. spännande.
Nehepp, undra vart livets vingar bär mig härnäst :) ...Får flyga ut i köket nu och se om de händer nåt spännande med falukorven som är i ugnen, han kanske har nåt att berätta, om sitt liv som gris typ ;)

2 veckor och 2 dagar tills vi åker till HuaHin !!!


yes, please.


Love, Lina..

Jul och nyår i bilder ..

2009-01-06 - 14:27:43
                     

Love, Lina..

Städat undan julen

2009-01-06 - 12:51:27
Hejjjj!

Idag har jag städat bort julen, eller har granen kvar, och ljusstakar på övervåningen men annars så är det icke juligt här mera. Sen så har jag dammat, damsugit och sådära. Packat upp vår soda stream som vi fick i julklapp och sånt! =) Känns så skönt när man har nystädat och rent och fint runt omkring, i love it. Nu sitter jag och pausar lite, ska strax gå till affären och shoppa, ikväll blir det lasagne och en stor sallad tänkte jag. mums!

I morogn börjar jag jobba igen, känns som att jag gar varit ledig i en evighet! haha, men de ska bli helt okej att komma tillbaka till rutinerna igen, det jobbiga blir att gå upp tidigt på morgonen, uh ..

So long!


Love, Lina..

Födelsedagar

2009-01-05 - 11:05:58
På de tre senaste dagarna har hälften av min bekantskapskrets fyllt år ungefär :P Kevin, albin mormor, Gunilla och idag Cathrin :) Så grattis till er !
Igår på Gunillas födelsedag så stod vi "barn" för maten, det blev trerätters med räkcoktail, bubbel, oxfilé, potatisgratäng, creme brule med sorbe och parfait och annan god dryck. Jag och Anna stod för det sistnämda, altså efterrätten :) Blev riktigt lyckat och alla verkade vara nöjda. Hon fick fina presenter också, av oss fick hon en resa för två, chris har gjort ett häfte som hon fick där de stod vilka städer hon fick välja mellan, det var wien, rom, amsterdam och florence. Så vi får väl se vart hon vill åka :) Ligger i vårt rum nu och har nyss duschat och sådär, vi åker nog om nån timme hem till öret. Först fika.

Sanna, inatt drömde jag att du spelade poker och vann 1 miljon dollar! tur för dig om det var en sanndröm ;)



Kiss


Love, Lina..

2009

2009-01-02 - 22:25:58
Hej på er !

Är fortfarande inte helt kry alltså. Näsan ser ut som en vanlig näsa. (haha, jag kom inte på vad den ser ut som, så jag frågade darling, och han sa att den ser ut som en vanlig näsa så då fick de bli det) Jaja, tillbaka till mitt sjukdoms stadie, jag är hostig också och seg i kolan.

Nu är vi iallfall i Örebro, hemma i min lägenhet !!! Igårkväll när vi kom hem så var det bara 15 grader så vi fick tända massa ljus och gosa ner oss i ett täcke i soffan, nu börjar det tina lite.. :) Idag har vi åkt runt i diverse verkltygsaffärer, och sedan tvättat våran olagligt skitiga bil. Sen så har jag packat upp och chris har tvättat massor och sådära.
Jag är nog världens bästa flickvän..
1. Jag åker utan motstånd med till Bauhaus, k-rauta och biltema.
2. jag är sjuk!
3. jag damsugde bilen och hjälpte till att spola av bilen med slangen, trots sjukdom.

Jag satt iofs kvar i bilen utanför biltema, och att damsuga bilen tog 3 minuter, dessutom ville inte C att jag skulle hjälpa till med bilen eftersom jag är sjuk.. Fast jag brukar fakiskt tvätta bilen ganska ofta helt själv, jag använder ju den mycket så det är ju klart att jag gör det. och jag pratar inte om någon drive in tvätt här, utan handtvätt! :) Sen är jag nog bra på andra sätt också, hihi.
Chris är nog den bästa av oss två, helt fantastisk är han. på alla sätt och vis.  Ni vet ju hur det är när man skaffar pojkvän, allt är så bra, han betalar det mesta, är generös och säger fina saker hela tiden osv osv. känner ni igen er ? Och sen efter några månader så är det inte alls så längre, han är inte lika generös som i början, säger inte fina ord lika ofta och sådär. eller hur? MEN, där har vi grejen med min pojkvän. Han är alltid helt underbar mot mig, och det har han alltid varit, ger mig komplimanger varje dag, står ut när jag e sur, han är snäll, smart, fin, omtyckt, mogen, söt, åååh han e allt :) Det är liksom svårt att beskriva med ord. dom räcker inte riktigt till. Im a very lucky girl! Thanks for that!

Konstigt detta inlägget blev, luddigt. Well, i morgon åker vi härifrån igen, till skåne för att fira darlings mamma som fyller år! Ska bli riktigt roligt, vi har lite planer på gång. hihi.
Nu ska jag sluta yra här, vi hörs!


Love, Lina..