Köttfärssås och spaghetti

2010-06-30 - 21:41:40

Idag gjorde jag köttfärssås och spaghetti till middag och tänkte dela med mig av mitt recept :)

Linas köttfärssås:

1 gul lök
1 vitlöksklyfta (pressad)
400 g nötfärs
salt
peppar
oregano
vatten
1 burk krossade tomater
1 msk oxfond (eller annan fond)
ketchup
rivna morötter

Hacka och bryn löken och vitlöken, tillsätt köttfärsen och stek tills den är genomstekt, krydda med salt, peppar och oregano, tillsätt lite vatten krossade tomater, fond och lite ketchup. (Jag hade nog i lite chilikrydda också.)

Smaka av och låt köttfärssåsen småputtra tills du tycker att den är klar, det sista jag gör är att blanda i de rivna morötterna så att dom håller sig lite knapriga, men man kan blanda i dom innan också men då blir dom lite mjukare :)






Love, Lina..

20100628 Midsommarafton

2010-06-28 - 22:37:00

Midsommarafton firades i varberg med hela familjen plus lite till, med jättemycket av mat i trädgården, jordgubbar i massor, fotboll för stora och små killar, kubb, junivärme och ett par kalla öl. Kunde inte blir så mycket bättre faktiskt ♥
Underbart med lite extra lång helg också så jag hann med att fara runt och hälsa på mina näraste och käraste också. Sommaren är bra härlig :)

Idag har det varit otroligt varmt, minst 25 grader! 31 på min framsida när jag kom hem, var heeeelt slut efter jobbet idag, lite ont i magen dessutom så jag slocknade ganska snabbt på soffan och har sovit ett par timmar. Ska tydligen vara lika fint hela veckan så förhoppningsvis kan jag åka ut till någon mysig sjö i helgen och sola och bada!

Jaja, nu kommer en liten del av alla bilder från helgen:


Jag och mamma gick till mormors grav och gjorde lite sommarfint!








Love, Lina..

skansen!

2010-06-22 - 21:34:27

Skansen i söndags var jättemysigt! Fint väder hade vi också som tur var, dock tog gps:en oss genom hela city vilket tog lite tid i storstaden ;) Men vi såg ju slottet iallafall, och lite rester från gårdagens bröllop som satt kvar. hihi. Låter bilderna tala för dagen,

Vi började dagen med lite goda mackor och juice och lite presenter på vår två årsdag, chris fick en rosa lite låda med lite smått och gott i plus två tshirts, jag fick en jättefin silverring av efva attling. Jag blev jätteglad! :)





Älgen och hennes små bebisar låg och sov så gott i solen, likaså björnarna :)


Det fanns massor med fina utsiktsplatser, och massor med folk som hade picknick i gräset.



Love, Lina..

20100618

2010-06-18 - 17:00:59
Schööööna fredagen är här! Gott! Ikäll ska vi på kalas till sandra som har fyllt år, ska bli skojigt :) Har just varit och köpt en jättefin mörklila orkideé och en genomskinlig kruka till henne.
Åååh jag har så mycket på gång just nu, min hjärna går på högvarv heela tiden! Vaknar tillockmed på natten av att jag tänker på massa saker, kan inte riktigt slappna av. Men det är ju roliga saker så det går ju ingen nöd på mig så sätt. Inatt låg jag vaken och snurrade jättelänge, jag var varm, det var en mygga i rummet, jag hade allergi så det kliade i halsen och jag tänkte, funderade och klurade på massa saker. suck!

Härom natten sa chris att jag hade pratat i sömnen, han satt i vardagsrummet vid datorn och så hörde han innifrån sovrummet: "Men guuud, men guuud, men guuud" Hahahah, det lät som att jag satt och pratade med någon tjejkompis som berättade något intressant sa han. Jag brukar tydligen låta så när jag pratar med linda eller mamma i telefon ;) Haha!

Helgen kommer iallafall tillbringas hemma i örebro, förutom en dagsutflykt som vi ska göra på söndag. Vi tänkte åka och besöka skansen eller gröna lund eftersom det är den 20 juni, vilket innebär två års förlovningsdag <3 Jag har aldrig varit på dem ställena så det ska bli jättekul att åka iväg och hitta på nåt! :)

Ska rota fram något ur garderoben som jag kan ha på mig ikväll!


Love, Lina..

lista

2010-06-18 - 16:55:56
Har du sett din bästa vän gråta?
Ja
Vad åt du senast?
mjölk och flingor
Har du varit med i en rättegång?
Ja
Är du polare med grannarna?
Vår granne har just flyttat!
Vilka språk talar du?
Mandarin! Hehe, nerå. Svenska såklart :)
Vilka länder har du bott i?
Endast i svea rike :)
När åkte du senast bil i mer än 15 minuter senast?
I förrgår, till stockholm fram o tillbaka.
Senaste piercingen?
Minns inte, men de är borta allihopa utan öronen.
Har du varit på stranden?
Eh, ja typ 1 miljon ggr.
Mins du din/dina musiklärares namn?
Nej, faktiskt inte.
Hur bra är din syn?
Totalt urusel, har linser jämt utom på natten.
Har du varit på party?
Jaa klart att jag har..
Skulle du kunna tänka dig att simma med hajar?
Om jag får sitta en en bur så ja, annars inte.
Har du vart utomlands?
Jaa! Senast i Italien! Det var jättefint!
Vem ringde dig senast?
Min broder
Vilket är det bästa bröllop du vart på?
Jag älskar bröllop :) Har inte varit på så många men alla har varit jätteroliga!
Var är dina syskon just nu?
Vet inte riktigt, inte här iallafall :(
Vad var den senaste drömmen som du minns?
Minns faktiskt inte :/ Det är roligt att berätta om drömmar :)
Vilken tid gick du upp i morse?
strax efter 7
Vad ska du göra i helgen?
gröna lund eller skansen!
Vad står det i det fjärde smset i din inkorg?
"Glasstårta :(( Varför?"
Har du färglinser?
Nej inte just nu.
Vad gjorde du klockan två inatt?
Låg väl säkert vaken och svettades under täcket pga den där jäkla myggan!
Vad är det första du gör på morgonen?
kissar ;)
Vad ska du göra efter det här?
Något vettigt!


Love, Lina..

20100613

2010-06-13 - 11:01:25
God förmiddag,

vinkade av chris när han åkte till stockholm i morse för att jobba, skickade med honom ett par mackor sen la jag mig i soffan och slappade, och där ligger jag nu också :)
Igår var det dax för tjejvättern för oss tjejer på jobbet, och vi kom i mål alla tre efter 10 mil i världens storm och motvind. Shit va bra vi är, vi va så himla glada, stolt och TRÖTTA efteråt!
Berättar mer om dagen senare när jag fått lite biler skickade till mig, glömde kameran! (som vanligt)

Idag kan jag verkligen bara slappa utan dåligt samvete, underbart! :) Ska nog hänga upp tvätten nu sedan sätta på en film!

ett litet smakprov från gårdagen som jag knyckte från Loris fb:
Vi framför husbilen!


Love, Lina..

20100608

2010-06-08 - 21:28:32
Hej och hå! har just kommit in efter en promenad till affären, införskaffade några hemliga ingredientser till kakan jag håller på att baka här! Lite överraskningsfika till älsklingen som kommer hem i morgon (äntligen!)
Men tro inte att det är den enda lilla motionen jag fått idag, innan dess cyklade jag 2 mil! Inte så illa pinkat på en regnig tisdag ;)

Jag kom att tänka på att jag är väldigt nyfiken av mig. Jag skulle faktiskt tycka det var spännande att sitta i kassan på ica! Alltid när jag står i kön så undrar jag alltid vad personen framför mig som lägger upp sina varor på bandet ska göra med dem :P Speciellt om det är lite ovanliga varor, nästan så att jag har lust att knacka den på axeln och fråga "ursäkta, men vad ska du med kesellan till?" haha! Bara för att jag är nyfiken liksom :)
Undra om kassörskan undrade vad jag skulle göra med krossad annanas och grädde idag när jag handlade, förstod hon att jag skulle hem och baka en mycket god kaka?( troligtvis vad hon inte ett dugg intresserad! Haha).

Det är samma sak när jag ser flygplan på himlen, jag kan nästan göra vad som helst bara för att få veta vart flyget är påväg, om det ska till något spännande land. Och vilka sitter i planet och vad ska dom göra där? Det är faktiskt jobbigt att gå ovetandes jämt ;)

några söta hästar jag matade längst med vägen i söndags när jag var ute och cyklade. Också jag då förstås ;)
  


Love, Lina..

världens roligaste blogg

2010-06-06 - 20:28:41
www.spiderchick.nu

Man får sig garanterat ett gott skratt när man kikar in här!

:)


Love, Lina..

20100606

2010-06-06 - 16:40:20
Grattis Sverige på nationaldagen, och grattis Anna och Daniel på bröllopsdagen! :)

Idag har det varit en dag med strålande solsken och 24 grader, helt perfekt med andra ord! Jisses, jag minns inte ens när vi hade en dag med dåligt väder senast (bara för det kommer det regna i morgon)!
Chris åkte till tyskland tidigt i morse, så jag har underhållt mig själv med diverse aktiviteter ;) Jag började med en cykelrunda, det blev till kumla och tillbaka, 2.8 mil tror jag det slutade på enligt min trippmätare på cykeln.
har även städat av lite här hemma och hängt ut tvätt, just nu står en morotskaka på spisen och svalnar :) Tänkte ta med till jobbet i morgon.

Igårkväll var vi på kalas/invigning av ny altan hemma hos familjen M och C :) Vi fick massa goda kakor och världens godaste tårta! En hemmagjord gräddtårta med jordgubbar, mmmm va gott! barnen lekte, de stora barnen plus killarna gick och spelade fotboll, vi andra var kvar och lekte lite i sandlådan, klappade vovvar och hade det allmänt bra :) Efter lite korvgrillning åkte vi hemåt, C skulle upp tidigt idag som sagt. En kväll helt i min smak ;)

Nu ska jag börja med maten, tänkte göra mammas goda asiatiska kycklinggryta med nudlar, gott!


bild från google


Love, Lina..

20100605

2010-06-05 - 11:00:56

Är det redan den 5 juni?! Jisses vad tiden går snabbt! Fööör snabbt tycker jag, men det är ju härligt sommarväder ute och allt så man kan ju inte med att klaga :)
Igår efter jobbet var jag och klippte och slingade mig, blev jättefint, lite väl blondt kanske än vad jag hade tänkt, men men, blev iaf sketanajs.
Igår var det studenten här och det var sjukt mycket folk, sjukt mycket studenter, lastbilar, sång och musik överallt. Så himla härligt!!! Blev så glad, studenten är en av det roligaste sakerna jag varit med om, jag vill göra det igen!! Det var 5 år sen jag tog studenten, FEM år?! (jag känner mig gammal!)

Nu ska jag BUSa mig, men först äta upp min gröt med jordgubbar och mjölk!


En bild från Rom, vi var där förra månaden =)



Love, Lina..

20100603

2010-06-03 - 23:02:08
Ikväll har jag bakat saftiga vaniljmuffins med limefrosting! Igentligen kallas det ju cupcakes när man har frosting på, men det är ju faktiskt ett muffins recept med cupcakesfrosting på. Kanske borde kalla dem mupcakes? eller kanske muffcakes? haha ;)





Jag har skrivit recepten i photoshop, det är jätteroligt. För ett proffs ser det säkert helt muppigt ut, men jag tycker det är jättefint, hihi.

Här är mina muffinsar som jag gjorde idag!


Love, Lina..

20100602

2010-06-02 - 20:25:43
Ännu en varm och solig junidag har seglat förbi, har som vanligt cyklat till och från jobbet idag *duktig*.. Så jag känner mig ganska mör nu, gott :)

Häromveckan när jag rände runt på marieberg fick jag syn på en klänning som jag sett några veckor tidigare, en super fin sommrig långklänning, och jag är faktiskt lite sugen på att bära långklänning på bröllopet vi ska på i juli, så jag tänkte att jag MÅSTE bara prova den! Och den satt som en smäck :)) Så himla kuuul tycker jag!!



På fredag har jag bokat tid för klipp och sling, ska bli sååå skönt att få fixa till sig lite, grå utväxt är inte att leka med...

Nu ska jag fortsätta slappa i soffan i min rosa morgonrock ;) Eller ska jag gå och blåsa håret kanske och sätta på en maskin tvätt? Äcsh jag får se om jag orkar.

Trevlig kväll! 



Love, Lina..