Regnigt värre

2010-07-29 - 21:01:20

Idag har det regnat hela dagen, och då menar jag verkligen h_e_l_a dagen! Vi fick springa ut till bilen i morse när vi skulle åka till jobbet och vi fick springa ut till bilen i eftermiddags när vi skulle åka hem! Helt galet!

Men det hindrade inte mig från att åka ut till ekeby-almby och provrida finaste Hippy! Världens mysigaste lilla fyrbenting :) Roligt att komma igång igen, ännu bättre att dom har både hopp och dressyr lektioner också! Perfektomento!

Så vad passade inte bättre denna ruskiga dag än nybakade scones till kvällis? :) Brukar tycka det är jobbigt och krångligt att göra scones, dom brukar bli för torra och smuliga osv. Men idag gjorde jag et superenkelt recept som blev riktigt riktigt bra! Tog det ur min kokbok A piece of cake, av Leila Lindholm (såklart ;) )
Generös som jag är så bjur jag på receptet här!

Klassiska engelska scones:

7,5 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
1,5 tsk bakpulver
0,5 dl råsocker
125 g kallt smör
1 st ekologiskt ägg
2 dl mjölk

Ägg, råsocker och mandelspån till pensling.

Sätt ugnen på 250 grader.
Blanda vetemjöl, salt, bakpulver och råsocker i en bunke. Tärna kallt smör och nyp ihop med de torra ingredienserna. Vispa ihop ägg och mjölk och blanda ihop med de torra ingredienserna till en deg.
Lägg ut degen på ett mjölat bakbord och platta ut till en rektangulär längd ca 3 cm tjock.

Skär degen i trekanter, eller fyrkanter, och pensla med uppvispat ägg, strö på råsocker och mandelspån på toppen.
Grädda på bakplåtspapper i ca 10-15 minuter tills sconesen är gyllene.



Love, Lina..

Klipp o sling

2010-07-27 - 18:49:17


Idag har jag fixat barret, underbart! Det blev en jättefin mjuk sandfärg, med lite kalla slingor i. Precis så som jag ville ha det! Nu ska jag ut och springa! :)



Love, Lina..

20100726

2010-07-26 - 21:35:50
Vad är det för dag idag? Vad är det för dag idag? Nej det är ingen vanlig dag för det är Mirandas födelsedag, hurra, hurra, hurra!!! :)

Regn och rusk idag också! Det är det som står på schemat verkar det som, jag kan inte låta bli att tycka det är liiite mysigt endå, sålänge man får vara innomhus ;)

Jag har dessutom en rolig och välfylld vecka framför mig! Ikväll var jag på bio med Jessica, vi såg SATC 2 (sist av alla jag vet, haha). Den var jättebra, och rolig!!
I morgon blir det klipp och sling, på torsdag ska jag provrida en söt häst, på fredag fixa naglarna och på lördag ska vi äntligen på bröllop!!! Sen har jag semesteeeeeeer i två sköna veckor!!

SÅ härligt ska det bli! Dock har inte darling semester första veckan så jagkKommer åka hem till mor och far och bara umgås med dem och resten av familjen och ha det gott! En tripp till Gekås får det nog bli också minsann! Och liseberg!!! Hoppas någon vill honka på! Ta dagen som den kommer helt enkelt.

Nu ska jag kolla klart på Leila bakar och äta lite vattenmelon (craving), hej sålänge!


Jag gjorde en god melonslush häromdagen!



Love, Lina..

20100724

2010-07-24 - 14:46:05
Villen mysig lördag! Mulet och svalt ute, vilket betyder att man kan vara inne utan dåligt samvete. Jag har spenderat min förmiddag på marieberg och fyndat lite på rean och köpt födelsedagspresent till Miranda!
Nu sitter jag här i min goa soffa och slappar och dricker blåbär/banansmoothie, mumsigt.

Ikväl blir det tacos kväll och en godispåse, och film såklart ;) Men jag är sugen på att hitta på något nu, hm, får väl se om jag lyckas dra med mig darling ut på något litet ävenyr.
Juste ja, jag ska ju koka krusbärssylt idag också :) Köpte en ask på ICA som jag ville göra något med, det får nog bli sylt som jag kan ha på gröten :)


Jag gjorde förresten en SÅ god paj för några veckor sedan, med bacon, broccoli och ädelost! Mmm, här kommer receptet!

Bacon & Broccolipaj med ädelost

Pajskal:
3-4 dl vetemjöl (eller annat mjöl om man vill vara lite nyttigare)
125 g smör
2 msk vatten
1 ägg (kan uteslutas)
1 nypa salt

Nyp ihop smör och mjöl, tillsätt sedan ägget och vatten och snåda ihop till en slät deg. Låt degen vila i kylen i ca 30 minuter innan du kavlar ut den och lägger den i pajformen.
Nagga med en gaffel och förgrädda pajskalet i ca 10 minuter i 200 grader.

Fylllning:
1 paket bacon (jag stekte baconet innan jag hade det i pajskalet)
3 ägg
3 dl mjölk eller grädde
3 dl riven ost
100 gram ädelost (kvibille gräddädel tex)
400 gram broccolibuketter
en halv rödlök
salt, peppar

Vispa samman ägg, mjölk och riven ost, salta och krydda.
Finhacka rödlöken och dela broccolin i små buketter, skiva bacon och smula ädelosten. Fördela detta i pajskalet, häll sedan över äggblandningen.
Grädda i ca 180 grader i 45-50 minuter, täck pajen med folie om den blir för mörk under tiden i ugnen.

Servera med sallad och njuuut :)



Love, Lina..

20100720

2010-07-20 - 21:52:35
Sitter och mumsar i mig lite vattenmelon, SÅ god! Inte en enda stjärna i den, och den är saftig och knaprig! En melon i sina bästa år helt enkelt ;)

Idag hade jag några timmar på stan över, så jag fyndade ett par kilklackar på rean och köpte mig en solhatt! Sen mötte jag upp söta madeleine för en fika på Java! Jättetrevligt!

I helgen var vi som sagt i skåne och firade massor av födelsedagar i darlings familj, fyra stycken närmare bestämt :) 16 personer var vi! Vi grillade, fikade, åt tårta, spelade kubb, fotboll, åkte ner till havet och försökte fiska några krabbor utan vidare framgång.. ;) Helgen gick snabbt som tusan och den var verkligen lyckad! Vi hade fint väder och kunde sitta ute både tidiga mornar vid frukosten och sena kvällar.
Vi fick inte nog av alla födelsedagar utan åkte förbi Varberg på hemvägen och sa grattis till goa Jonte som fyllde år i lördags, samma dag som darling :) Dom var ute vid en sjö i åkulla så dit åkte vi och fiskade lite fisk och åt korv innan vi for långa vägen hem till Örebro. Sommaren är så härlig ♥

Lite halvkassa mobilbilder från helgen kommer här, klicka på dom så blir dom större.

   



Love, Lina..

20100715

2010-07-15 - 20:39:04

hej.

ett tag sedan jag bloggade, det är så sjukt. för jag vill blogga, jag har liksom suget, men varje gång så får jag tunghäfta, eller fingerhäfta snarare ;) Jag vet inte varför och det stör mig lite. För jag har massa att skriva om och bilder och grejer, men ne. Jag orkar endå inte ibland.

skit samma, jag bloggar när jag känner för det helt enkelt. Såklart :) Det kanske är sommarvärmen som tar kål på mig. idag har vi haft närmare 30 grader (som vanligt) så det var riktigt skönt med en regnskur som just drog förbi. Jag hade tänkt att åka inlines ikväll ju, men nu har det slutat så jag kanske ger mig ut en liten sväng endå!

I helgen åker vi ner och firar massor med födelsedagar i skåne, blir nog massa god mat och tårta skulle jag tro.
På lördag fyller min älskling år, likaså Jonte, så det blir nog en liten sväng om Varberg på söndag också innan vi åker hem för att gratta 10åringen :)

Snart ska vi på bröllop också, om två veckor närmare bestämt. Ska bli såååå kul :) Så denna veckan har bestått av endel present shopping, både till födelsedagsbarn, bröllopspar....och lite till mig själv förstås ;)


Min fina i Rom ♥



Love, Lina..

20100705

2010-07-05 - 20:20:36
Åh, måste få skriva om min superbraiga helg! Termometern visade närmare 30 grader i lördags så det var bara att packa ihop handduk, badkläder och fylla kylbagen med massa gott sedan åkte vi iväg till fredriks landställe långt ute på landet. Det var SÅ mysigt!! Världens mysigaste stuga, med härlig veranda ut över sjön. Egen brygga där vi solade och badade hela långa dagen! Vi rodde ut i ekan också och utforskade resten av sjön och lekte runt i vattnet ;)


Mot stugan!


Utsikten var jättefin mot sjön och bryggan


Här låg jag och hade det gott med en tidning


bada, bada, bada :)


Försöker få i båten bland blinningar och vass! ;)


Fikar lite jordgubbar och glass, och slappar i skuggan ett tag.

Så mysigt :)


:)


Uppdrag getingbo ;)


Vi grillade mina hemmagjorda hamburgare, till efterrätt blev det grillad banan med choklad i :)



Solen gick ner och vi spelade yatzy tills myggorna blev liiiiite to mutch om man säger så! (Avskyr mygg och kryp!!!!)


Eftersom vi inte hade varit hemma på hela dagen och kvällen på lördagen och kunnat vädra så vaknade jag i smått panik tidigt i söndags morse när det var 28 grader inne och 18 ute !!! Öppnade både dörrar och fönster och somnade om någon timma innan jag vaknade igen av att solen började värma på in genom sovrumsfönstret.. VAAAAARMT!
Gick inte att vistas hemma hos oss så det blev sol och bad vid någon liten kostgjord sjö, riktigt skönt var det att slänga sig i have.. jag menar vattnet och svalka sig lite. En dag som denna saknar jag HAVET!!! Dock hade vi nog bättre väder än på västis i söndags (känns lite bättre i min längtar-hem-till-havet-tarm då ;) ) Haha!

Inget slår ju salta dopp och klippor! (Eller Fredriks stuga) Men man tager vad man haver, det var sjukt skönt att bada i hettan! Jag tror nästan att det pyste om mig när jag gick i för att bada, så varm var jag, haha!

Efter några timmar vid sjön åkte vi ut på en liten utflykt och utforskade lite mer potentiella sjöar framöver, finns jättemånga fina runtom här! Efter det åkte vi på AC-jakt! Och hem kom vi med en AC som kyler vår lägenhet åt oss, jätteskönt!

Oj, vad mycket det blev idag, har ju hänt massa kul som jag ville skriva om! Efter en rolig och skön helg har jag en arbetsvecka att jobba innan jag får njuta av nästa helg!





Love, Lina..