HONG ISLAND

2011-02-10 - 13:02:27

Igår hade vi hade bestämt träff med våran båtchafför från förra longtailutflykten. Denna gången tänkte vi åka ut till Hong island. Det är en ö som tar ca 45 minuter att åka ut till. Där slog vi oss ner under ett stort träd på stranden, superskönt med lite skugga :)

På hong badade vi och gick på en liten upptäcksfärd runt ön osv. En riktigt skön dag hade vi och på eftermiddagen drog vi oss hemmåt igen. Efter en dag till sjöss var vi helt slut och somnade båda två. Var superhungriga när vi vaknade så vi åkte in till stan för en bit mat. Vi åt thailändskt på en jättebra restaurang som heter Chill out. Efter det strosade vi som vanligt runt bland allt vimmel på gatorna, mysigt! Blev dock ingen bloggning igår tyvärr, men nu ska ni få se lite bilder från gårdagen:


Han visade oss en gömd lagun på Hong island som vi åkte in och tittade i


Vi la oss i skuggan av ett träd, och vi snorklade :)


Vi gick på lite upptäcksfärd..:)


På första bilden ser man jättestora snäckskal som spolades upp från havet i samband med tsunamin 2004. På andra bilden är det vrak som blev kvar efter tsunamin, de har fått ligga kvar orörda på exakt den platsen som de spolades upp på, dem vill att naturen ska få ta hand om allt sådant i sin egen takt. Det fanns även minnesplatser tillägnat dem som omkom på ön under tsunamin..där låg de blommor och rökelser mm. så hemskt, men fint..


på eftermiddagen packade vi ihop oss och guppade hemåt i vår lilla träbåt :)




Folk som kommenterat mitt inlägg

Postat av: mammi

Jätte fina bilder.Har varit kul att få följa eran resa här på bloggen. Puss från mammi och pappi.

2011-02-10 @ 16:21:00


Kommentera mitt inlägg här

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: